Niğde'deki IŞİD davası başka ile gönderildi

Niğde’nin Ulukışla İlçesi'nde bir polis ile bir astsubayı şehit eden, bir vatandaşı da öldüren El Kaide bağlantılı IŞİD üyesi oldukları iddia edilen üç zanlı tutuklanmıştı. Saldırının faillerinden Çendrim Ramadani’nin mahkemede ifade vermeyi reddedip, “Ben yalnızca Allah'a hesap veririm. İfade vermem, hepiniz müşriksiniz. Jandarmayı öldürerek sevap işledim” dediği öğrenilmişti.

Niğde'deki IŞİD davası başka ile gönderildi

DAVA BAŞKA İLE GÖNDERİLİYOR

Niğde Ulukışla’da terör örgütü IŞİD üyelerinin, 2’si güvenlik görevlisi 3 kişiyi öldürmeleri ile ilgili Niğde Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava başka bir ile gönderiliyor.

9 ŞUBAT'A ERTELENMİŞTİ

Niğde Emniyeti’nden gelen, ‘provokasyon olur’ yazısı sonrası mahkeme, yarın duruşması yapılması beklenen davanın dosyasını Adalet Bakanlığı’na gönderilmek üzere savcılığa teslim etti. 'Hayalet komutan' lakaplı Heysem Topalca'nın da sanıkları arasında olduğu davanın ilk duruşması geçtiğimiz 12 Ocak’ta yapılması beklenirken, çeşitli gerekçeler gösterilerek 9 Şubat’a ertelenmişti.

MAHKEME TEDBİRLERİ SORDU

Ancak, Niğde Ağır Ceza Mahkemesi, Emniyet ve Valilik arasındaki yazışmalarda, davanın başka bir ile alınmasının kararlaştırıldığı ortaya çıktı. Mahkeme, 29 Ocak’sa Niğde Emniyet’ine yazdığı yazıda, 9 Şubat’taki duruşma için ne tür önlemlerin alındığı soruldu. Emniyet bir gün sonra mahkemeye gönderdiği yazıda, yaklaşan seçimleri de gerekçe göstererek, davanın ‘provokasyon’ gerekçesi yapılabileceği iddia edildi.

'TAKAS EDİLDİLER' SÖYLENTİSİ

Emniyet’in yazısında, tutuklu bulunan IŞİD üyelerinin takas edildiği söylentileri yayılarak davaya olan ilginin arttırılmak istendiğine işaret edildi. Emniyet'in yazısında Nigde’de yapılması durumunda hem şüphehilerin hem de kamu güvenliğinin zarar görebileceğini savundu.