Numan Kurtulmuş: CHP bunu hiçbir şekilde millete anlatamaz
AA

Numan Kurtulmuş: CHP bunu hiçbir şekilde millete anlatamaz

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ensar Vakfı Kırıkkale Şubesi tarafından düzenlenen "Düşünce Dünyamızın Mimarlarını Tanıyoruz" konulu programın çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anayasa Mutabakat Komisyonuna ilişkin gelişmelerin sorulması üzerine Kurtulmuş, 1982'de anayasanın kabul edildiği günden itibaren millet tarafından eleştirilen anayasanın Türkiye'yi taşımadığını söyledi.

"YENİ BİR ANAYASA GEREKLİ"

Kurtulmuş, CHP de dahil olmak üzere bütün siyasi partilerin yeni bir anayasanın gerektiğini hatta CHP'nin, çok yerinde bir tespitle 'sadece anayasa değil aynı zamanda Türkiye'nin bütün anti demokratik mevzuattan da temizlenmesi gereğini' dile getirdiğine işaret etti.

"CHP BUNU HİÇBİR ŞEKİLDE MİLLETE ANLATAMAZ"

Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Tam da böyle bir havayı yakaladığımızı zannettiğimiz bir anda, 1920'deki Teşkilat-ı Esasi'yi bir tarafa bırakırsanız Türkiye'nin siviller tarafından yapılmış bir anayasa metni olmadı. Dolayısıyla hep darbe ürünleriyle mi anayasa metinleri yazılacak? Gelin sivil irade yeni bir anayasa yapsın. Bu anayasa yapma iradesinden kaçan kim olursa olsun millet bunu görür ve cezalandırır. Çok net söylüyorum. CHP'nin yapmış olduğu hele hele başta sağlanmış olan bu anlayış birliğine, fikri birliğe yakışmadı, uygun olmadı. Türkiye'nin bu kadar sıkıntıları varken Anayasa Uzlaşma Komisyonunun çalışmalarına devam ediyor olması, aynı zamanda Türkiye'de de ciddi bir şekilde siyasal kanalların açık olmasını da sağlayan bir müesseseydi. CHP'nin buradan çekilmesini esefle karşılıyoruz, hiçbir şekilde doğru bulmuyoruz. CHP, bunu hiçbir şekilde millete anlatamaz. Millet, CHP'yi anayasa kaçkını bir parti olarak görür. 'Tam da sivil, demokratik bir anayasa yapılacaktı, burada CHP fikirlerini söylemeden çekildi. Bu süreci, bir yerde sabote etti' diye millet bunu görür ve gereğini yapar."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)