Öcalan'ın avukatları açıklama yaptı
AA & Ensonhaber

HDP, 31 Mart seçimleri öncesinde olduğu 23 Haziran'da da AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın karşısındaki en güçlü adayı destekleyeceğini açıkladı.

8 YIL SONRA AVUKATLARIYLA GÖRÜŞTÜRÜLDÜ

Bu süreçte, 8 yıl sonra terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesine izin verildi. Avukatlar, İmralı'dan getirdikleri mesajları kamuoyuyla paylaştı. Ancak Öcalan'ın mesajlarında, bugüne kadar İstanbul seçimiyle ilgili net bir mesaj yoktu.

SABAH YAZARININ YAZISI

Dün Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Müderrisoğlu yazısında, "HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, son açıklaması ile CHP adayına destek isterken henüz İmralı'nın ne dediği bilinmiyor.

Ada'dan dönen avukatlarının, vakit geçirmeksizin güncel değerlendirmeleri paylaşması gerekiyor. Ki duyumlarımız, seçimde en azından "nötr kalınması" çağrısına denk düşüyor." ifadelerine yer verdi.

AA'NIN SON DAKİKASI

Dün akşam saatlerinde Anadolu Ajansı'ndan, gündeme oturan bir son dakika haberi düştü. AA'nın haberine göre; İmralı'da Öcalan'la görüşen Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Özcan'ın ifadesine göre Öcalan, HDP'lilere, "Demokratik ittifakın önemi ikilemlere kendini angaje etmemesi, seçimlerdeki tarafsız çizgisinde ısrar etmesidir." mesajını iletti.

HDP AVUKATLARI BEKLEYİN DEDİ

Öcalan'ın tarafsızlık çağrısına HDP'den, "Avukatların açıklamasını bekleyin." yanıtı geldi.

KANDİL'İN TAVRI

Kandil ise dün gece saatlerinde Öcalan'ın avukatlarının açıklamalarını yorumlamadan, eskiden olduğu gibi "AK Parti-MHP bloğuna kaybettirin" çağrısına devam etti. Terör örgütü liderlerinden Murat Karayılan, "Bütün Kürt insanlarımızın ve demokrasiden yana olan bütün Türk, Kürt ve her topluluktan insanlarımızın bu gerçekleri düşünerek, ellerini vicdanlarına koyarak AK Part -MHP'yi İstanbul'da bir kez daha yeneceklerine inanıyorum." açıklamasını yaptı.

AVUKATLAR AÇIKLAMA YAPTI

Ve bugün Öcalan'ın avukatlarının yer aldığı Asrın Hukuk Bürosu'ndan açıklama geldi. Açıklamaya göre Öcalan, avukatlarına, “HDP’nin kendi yolunu koruması gerektiğini ve kararlarının kendilerinin vereceğini” söyledi.

Asrın Hukuk Bürosu, bu görüşmeyi 18 Haziran’da yaptığını açıkladı.

"HDP KENDİ YOLUNU KORUSUN"

Açıklamada, “Sayın Öcalan, HDP’de vücut bulan demokratik ittifak anlayışının güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmaması gerektiğini ifade ederken toplumsal uzlaşıyı kast ettiğini, kutuplaştırmaya, ikili duruma tuz biber olunmaması gerektiğini söylemiştir. Kutuplaşma siyasetinin hakaret söylemleri ve demagoji ile bir çatışma ve savaş siyaseti olduğunu, HDP’nin kendi yolunu koruması gerektiğini düşünmektedir. Bu hususların HDP ile görüşülmesini ve tartışılmasını söylemiş, bununla birlikte siyasi bir parti olarak HDP’nin çalışmalarını HDP’nin kendisinin yaptığını ve kararlarını da HDP’nin vereceğini belirtmiştir.” denildi.

ÖCALAN'IN HDP'YE MESAJI

Açıklamanın devamında, terörist başı Öcalan'ın ifadelerine yer verildi. Öcalan, HDP için, "Şimdiye kadar olduğu gibi seçimlerde tarafsız çizgide ısrar etmeli." dedi.

FOTOĞRAFLARI BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ

Öcalan'ın avukatları açıklama yaptı

Öcalan'ın avukatları açıklama yaptı

Öcalan'ın avukatları açıklama yaptı