ODTÜ'de kütüphanede alkol keyfi
ensonhaber.com

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde salı günü namaz kılan öğrencilere düzenlenen ve 9 kişinin yaralanmasına sebep olan saldırının yankıları sürerken okulun içinde ve kütüphanede rahatça alkol tüketilebildiği ayrıca kampüsün arka girişinde bira satışı yapıldığı ortaya çıktı.

ODTÜ'de kütüphanede alkol keyfi

MESCİDİN BÜYÜTÜLMESİNİ SOL GÖRÜŞLÜ ÖĞRENCİLER ENGELLEDİ

Konuyla ilgili 2 YÖK üyesi olayları incelemesi için ODTÜ'ye gönderildi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından görevlendirilen genel kurul üyeleri ODTÜ'de incelemelerde bulunarak hazırladıkları raporu Prof. Saraç'a sundu. YÖK Başkanı, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar'ı çağırarak, mescidin neden büyütülmediğini sordu. Acar'ın, mescidin büyütme çalışmalarına başladıklarını ancak bir grup sol görüşlü öğrencinin tepkileri üzerine çalışmaları durdurmak zorunda kaldıklarını anlattığı ortaya çıktı.

ODTÜ'de kütüphanede alkol keyfi

MESCİDİ BÜYÜTÜN TALİMATI

Prof. Saraç'ın mevcut mescidin büyütülmesi ve burada gerekli tedbirlerin alınması yönünde talimat verdiği öğrenilirken, Rektör Acar'ın 1 ay içinde mescidin büyütülerek hizmete açılacağı ve gerekli tedbirlerin alınacağı yönünde söz verdiği öğrenildi. Bu arada, hazırlanan raporda mescit genişliğinin üniversite nüfusuna göre küçük olduğu ve bayan-erkek kısımlarının ayrılmadığı kaydedildi. ODTÜ yetkilerinden edinilen bilgiye göre söz konusu mescidin büyütülmesinin yanı sıra içinde bayan-erkek kısmının ayrılacağını ve namaz kılanların güvenliğini sağlaması için çevresine güvenlik görevlileri yerleştirileceği yönünde karar alınıldığı öğrenildi.

ODTÜ'de mescide giden öğrencilere saldırı VİDEO

NAMAZ KILANLARA MLKP SALDIRDI

Geçtiğimiz günlerde ODTÜ'de daha önce depo olarak kullanılan ve mescide dönüştürülen alanın küçük olması nedeniyle basketbol sahasının kenarına seccadelerini serip namazlarını kılmaya çalışan öğrencilere, kendilerini MLKP'li olarak tanıtan bir grup sol görüşlü öğrenci saldırmıştı.

KÜTÜPHANEDE ALKOL TÜKETİLİYOR

Tartışmanın tarafları olan iki gruba da mensup olmayan öğrencilerden alınan bilgiye göre; okulun içinde ve kütüphanede rahatça alkol tüketilebiliyor. Özellikle akşam geç saatlerde fakültelerin içerisinde bile alkol tüketildiğini söyleyen öğrenciler, okul yönetiminin bu konuda herhangi bir uyarıda bulunmadığını da kaydettiler. ODTÜ kampüsünün arka girişinde yer alan bir büfeden (üstte) alkol alındığını söyleyen öğrenciler, bu büfenin Türkiye'de en çok alkol satılan büfelerden biri olduğunu da söylediler.

"MEDRESE Mİ LA BURA"

Öte yandan namaz kılmak isteyen öğrencilere saldırı anında çekilmiş bir ses kaydı da ortaya çıktı. Sol görüşlü öğrenciler namaz kılmak isteyen öğrencilere, "Medrese mi la bura" diyor..

İşte o kayıt;

ODTÜ'de mescide giden öğrencilere saldırının ses kaydı

ODTÜ'de kütüphanede alkol keyfi

ODTÜ'de kütüphanede alkol keyfi