Ödüllü yönetmen Sessiz'in hikayesini anlattı – izle

Ödüllü yönetmen Sessiz'in hikayesini anlattı – izle

65. Cannes Film Festivali kapanış töreninde İlk Altın Palmiye Kısa Film dalında verildi. Bu kapsamda En İyi Kısa Film ödülünü 'Sessiz' (Be Deng) filmiyle Rezan Yeşilbaş kazandı.

Ödül töreninde herkesçe ayakta alkışlenan "ödülü ülkemin sessiz ve yalnız bırakılmış bütün kadınlarına adıyorum" sözlerinin sahibi Rezzan Yeşilbaş, filmin ve Altın Palmiye'nin hikayesini canlı yayında anlattı.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!..

NTV canlı yayınına telefonla bağlanan Yeşilbaş, "törende sarf ettiğim sözler, o anda aklıma geldi. Önceden planlanmış bir olay değildi" açıklamasında bulundu.

İşte Rezzan Yeşilbaş'ın canlı yayındaki açıklamaları;

"Yılmaz Güney'den sonra 2. Altın Palmiye'miz oldu.

Annem tesadüfen babamın cezaevinde olduğu bir dönemi anlatmıştı. O benim çok hoşuma gitti ve daha sonra üzerine düşünmeye başladım. Ve daha sonra da 1.5 yıl içerisinde senaryoyu tamamlamış oldum. 7 kişiyle çektik filmi, çok küçük bir ekip olarak çektik.

Film, 84 yılında Diyarbakır Cezaevi'nde yatan mahkumun karısıyla olan hikayesi. O dönem, karısı adama bir şey getirmek istiyor ve yasaklarla karşılaşıyor. O dönemde Türkçe ile Kürtçe arasında gidip gelen bir dil problemi de işlendi."

Ödüllü yönetmen Sessiz'in hikayesini anlattı – izle