Okulu olan ünlü isimler

Okulu olan ünlü isimler

Sanat dünyasının başarılı isimleri ekranlarda boy göstermek isteyen genç yetenekler için olanak sağlıyor. Kariyerleri boyunca en büyük düşlerinin okul açmak olduğunu dile getiren ünlüler sahne sanatlarından oyunculuğa kadar birçok alanda eğitim veren okullar açıyor.

İşte eğitim şart diyen medyatik isimler...

ÖĞRENCİLERİYLE İYİLEŞTİ

Kanserle olan savaşını büyük mücadele vererek yenen Vahide Gördüm, eşi Altan Gördüm ile birlikte '35,5' isimli oyunculuk okulunu işletiyor. 5 yıl önce Zincirlikuyu'da açtığı okulda bizzat derslere de giren oyuncu, okuldaki çalışmalarının tedavi sürecinde kendisini hayata bağlayan önemli bir etken olduğunu söyledi.

BABASININ ADINI VERDİ

Oyuncu Kerem Alışık, babası Sadri Alışık'ın adı altında 2005 yılında tiyatro kurdu. 'Sadri Alışık KültürMerkezi' adıyla kurumsallaşan Sadri Alışık Tiyatrosu, aynı zamanda tiyatro, dans, oyunculuk ve spikerlik alanlarında eğitim veriyor. Anne Çolpan İlhan da pek çok ünlü eğitmen arasında görev yaparak oyuncu adaylarını temelden yetiştiriyor.

EN İYİLERİ EKRANA HAZIRLIYOR

Tiyatronun usta oyuncusu Can Gürzap ekranların yeni yüzlerini yetiştiriyor. Can - Arsen Gürzap çifti dünya standartlarında oyuncu ve spiker yetiştirme amacıyla Dialog Anlatım ve İletişim Merkezi'nde binlerce kişi yetiştirdi. Eğitimlerini burada tamamlayan öğrenciler arasında Nazlı Tolga, Jülide Ateş, Defne Samyeli, Sonay Dikkaya, Burcu Esmersoy, Ceyda Düvenci bulunuyor.

OYUNCULUK GERİ PLANDA

En son 'Araf Zamanı' dizisinde rol alan ekranların sevilen yüzü Başak Sayan, memleketi Ankara'da yoga okulu açmak için kollarını sıvadı. Oyunculuğu geri planda bırakarak meslektaşlarının aksine sağlık üzerine bir okul açan Sayan, "Yoga okulum kış aylarında kapılarını açacak" dedi.

HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Sahnedeki dans şovlarıyla ünlenen Yonca Evcimik dansa meraklı gençler için eğitim veriyor. Dans,müzik, bale, tiyatro ve sanatın diğer dallarında ders veren Yonca Evcimik Kültür ve SanatMerkezi'ni Kalamış'ta açan sanatçı, bu dans okulunu hayatı boyunca hayal ettiğini her fırsatta dile getiriyor.