Ömer Çelik kimdir

w

ÖMER ÇELİK KİMDİR?

15 Haziran 1968 Adana doğumludur. Adana Motor Teknik Lisesi'nde lise eğitimine başlamış, Adana Erkek Lisesi’nde eğitmini tamamlamıştır. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezunu olmuştur. Aynı Üniversitede Yüksek Lisansını da yapmıştır. Çelik, bir süre siyaset bilimci ve gazeteci olarak görev yapmıştır.

'Bilgi ve Hikmet' dergisinin Ankara Sorumlusu olarak çalıştı. Birçok dergide yazıları yayınlandı. Yeni Yüzyıl, Yeni Şafak ve Star gazetelerinde de köşe yazarlığı yapmıştır. Kendisi bekardır. İleri düzeyde İngilizce biliyor.

Ömer Çelik kimdir

KARİYERİ

Siyaset kariyeri Adalet ve Kalkınma Partisi'yle başlayan Çelik,  AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesidir. 2002’den 2013 yılına kadar Genel Başkan Siyasi Danışmanı olarak görev yaptı. 22, 23, 24. ve 26. dönem Adana milletvekili olarak görev yaptı. 2010 yılında Ak Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak seçilmiştir.

24 Ocak 2013 yılında yapılmış olan kabine değişikliğinde Kültür ve Tırizm Bakanı olarak atandı. 13 Eylül 2013 yılında ise partinin sözcüsü olarak seçildi. Çelik günümüz hükümetinde ise Binali Yıldırım'ın açıkladığı yeni kabinede Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci olarak göreve getirilmiştir.