On parmağında on marifet: Engin Altan Düzyatan

On parmağında on marifet: Engin Altan Düzyatan

Çocukluğunda arkasından “Sarı” diye bağrılan genç starın şu anda adı tüm sıfatların önünde: Engin Altan Düzyatan

İşte Düzyatan'dan samimi açıklamalar..

Çocukken de tepkilerle uğraşıyor olmalısın. Sarışın olduğun için bayağı dalga geçiliyor muydu?
Sarı çiyan derlerdi bana. Mahallede “Sarı” diye çağrılırdım. Farklıydık tabii ki diğerlerinden, arkadaşlarımın çoğu kara kara adamlardı. Bir de benim saçlarım çocukken platin sarısıydı. Allah'tan yaşadığım mahallede göçmenler de vardı, rahatladım.

Peki Engin Altan Düzyatan'ın kafamıza kazıdığı sürekli “çakı” gibi görünme durumu ne olacak, fiziğini korumak için bir şeyler yapıyor musun yoksa henüz Allah vergisi stili mi gidiyor?
Spor yapıyorum ama onu çocukluğumdan beri yapıyorum. Aslında “yakışıklılığımı” korumak için değil (gülüyor) sağlığım için yapıyorum. Sonuçta yaşlanacağız, belimiz ağrıyacak ama spor yapayım bari de 5 yıl sonra ağrısın o bel diye uğraşıyorum. Ama krem sürüyorum malesef. Kullanmak zorunda kalmak maleseflik bir durum. Bir arkadaşım derdi; 30 yaşına girdiğin gün vücudun eskiyecek diye, o değişimi hissedeceksin diye. Gerçekten de öyle oldu. 30′umu geçtikten sonra cildimin kuruduğunu fark ettim. Benim fark etmem de değil de makyözler gelip Altan Bey cildiniz çok kurumuş deyince bozuluyordum tabi. Bu yüzden çok düzenli süremesem de kremlerim var.

Tavsiye üzerine mi aldın, reklamlardan görüp mü seçim yapıyorsun?
Valla Özge (Özpirinççi) işte, her zamanki gibi sağ olsun Özge.

Özge'nin giyim konusunda yardımları oluyor mu?
Ben seviyorum giyinmeyi. Ama evden çıkarken giyindiğimde karşıma geçip “Sence o ayakkabı olmuş mu” diye soruyor bazen… İşte o kilit soru, birine yanlışını göstermek için seçilmiş en nazik soru… Çünkü giyiniyorum tamam, giydiğim şeyin altına giyebileceğim daha iyi ayakkabılarım vardır tabii ama onlar dolapta kutuda oluyor, diğerleri göz önünde olduğu için onları tercih etmiş oluyorum. İşte erkekle kadın arasındaki fark o zaten. Son dokunuşlar onun elinden oluyor ve çok seviyorum bu durumu.

Köpekler ikinizin mi, kurt olduğu için senin gibi geldi bana.
Yavruyken aldık onları ve ikimizin sayılır tabii. Fakat Özge daha çok kedici, kedi almak istiyor, ama henüz köpekleri bahane edip almamayı başarabildim. Yine de bir gün sokaktan bulduğu iki yavru kediyi eve getirdi. Onları büyütüp yuvalandırdık. Ama çok yakında kedi alacağımıza da eminim ben, kadınlar istedikleri her şeyi bir şekilde yaptırıyor!