Orhan Baba'nın unutamadığı Müslüm Gürses anısı

Orhan Baba'nın unutamadığı Müslüm Gürses anısı

Sağlık durumu kritik olan Müslüm Gürses'in yattığı hastaneye sanatçı dostları Orhan Gencebay, Sezen Aksu, Ferdi Tayfur, Selami Şahin, Yunus Bülbül ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül gelerek, doktorlarından sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

"4 AYDAN BERİ TAKİP EDİYORUM"

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Orhan Gencebay: "Müslüm kardeşimin bu durumuna son derece üzülüyorum. Yaklaşık 4 aydan beri yakın takip ediyorum. Her gün doktorlarından bilgi alıyorum. Son derece emin ellerdeydi. Öğrendiğim kadarı ile gereken her şey burada yapıldı. Ameliyat olarak, teknik olarak en üst düzeyde her şeyin yapıldığını biliyorum. Ancak Müslüm kardeşimin kısmeti buymuş. Vücudunun biraz yorulmuş olduğunu düşünüyorum, düşünülüyor. Bu yüzden şu anda bu durumda şifa diliyoruz. Yaradanın emridir. Ben de 13 sene evvel bir by-pass geçirdim. 5 damar takviyesi oldu. Yaradan bana izin verdi. İnşallah Allah'tan ümit kesilmez. Müslüm kardeşim daha iyi olur ümidini taşıyorum" dedi.

Orhan Baba'nın unutamadığı Müslüm Gürses anısı

Orhan Baba'nın unutamadığı Müslüm Gürses anısı

ORHAN BABA'YA AYIP OLUR DİYE ANJİYO OLMUŞ

Yıllar önce için hastandene randevu aldığını söyleyen Orhan Gencebay, Müslüm Gürses ile ilgili anısını şöyle anlattı: "10 yıl evvel Müslüm kardeşimin yine bu şikayetleri olduğunda Muhterem Nur hanımefendi beni aradı. Anjiyo olması gerekiyordu. Fakat Müslüm kardeşim kaçıyormuş. Biraz çekiniyordu herhalde. Ben bu hastaneden randevu aldım. Sonra öyle bir espri oldu ki! Muhterem Hanım anlattı. Anjiyo gününü, saatini aldık. Müslüm kardeşime söylemiş, 'Anjiyo olman gerekiyor' diye. O da 'gitmem' demiş. 'Mutlaka gitmen gerekiyor' demiş. Gitmem dediğinde, 'ama bu randevuyu kim aldı biliyor musun?' diye sormuş. 'Kim aldı?' dediğinde 'Orhan Baba' diye cevap vermiş. 'Yok ya, ayıp olur, gitmek lazım' diye bana olan saygısından dolayı 10 yıl önce gelip stent takıldı. Yani Müslüm Baba, böyle son derece duyarlı, saygılı, duygu dolu bir insan. O zaman ben de hastanede ziyaret ettim. Orada gülüp, bunu anlatmıştım. İnşallah yine böyle olur ümidini taşıyorum."