Origami robot dönemi başlıyor
AA

robot

Bilim insanları, manyetik alanlar ile kontrol edilen, yüzebilen, tırmanan 1 santimetre büyüklüğünde ve 1 gramdan hafif robot yaptı.

ABD'deki Massachusetts Institute of Technology'de görevli bilim insanlarının çalışmasının, gelecekte araştırma faaliyetleri açısından bambaşka formasyonları da beraberinde getireceği öngörülüyor.

İSTENİLEN HER KÖŞEYE GİDEBİLİYOR

Bilim insanları, denemelerde her bir kenarında manyetik alan bulunun dikdörtgen biçiminde bir alana yerleştirdikleri robotun, manyetik alanları kontrol ederek istenilen her köşeye gidebilmesini sağladı.

Bir gramın üçte bir ağırlığındaki robotun arkasında küçük bir mıknatıs bulunuyor. Robotun hareketleri harici manyetik alanlar ile kontrol ediliyor.

Origami robot dönemi başlıyor İZLE

MIKNATIS ROBOTU HAREKET ETTİRİYOR

Robot manyetik alanla etkileşime girdiği anda ayak ve bacak bölümleri katlanıyor ve geri kalan vücudun yerden yükselmesini sağlıyor. Robotun taşıdığı mıknatıs, manyetik alanların etkisi ile ayak ve bacakların etkileşime girmesine ve robotun ileri doğru hareketine olanak tanıyor.

SUDA ERİYEBİLEN FORMLARI İÇİN ÇALIŞMA

Robotun çalışan başarılı tasarımı aynı malzemeden hazırlanan ilaç yüklü parçacıkların manyetik alanlar vasıtası ile insan vücudu içerisinde ilerletilerek örneğin kanserli hücreleri yok etmede kullanılması konusunda ilham verdi. Bilim insanları, söz konusu parçacıkların suda eriyebilen formları üzerinde de çalışıyor.

Origami robot dönemi başlıyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)