Ortadoks Yahudiler televizyonun üzerini kapattı
ensonhaber.com

Ortadoks Yaudiler dünya üzerinde aşırıcı uygulamaları ile tanınıyor. Bu uygulamalar bazen basında yer alırken o ritüellerden biri yine medyaya yansıdı. Hemde bir uçakta.

Ortadoks Yahudiler televizyonun üzerini kapattı

Ortadoks Yahudiler uçakta olay çıkarttı VİDEO

KADININ OLDUĞU EKRAN KAPATILDI

Uçağın havada harekjet halinde olduğu sırada televizyonda bir film oynatılıyordu. Hollywood filminde bir kadının normal gündelik kıyafetleri içinde rolünü sergilediği görülüyordu. Tam o anda Yahudiler ayaklanıp televizyonun kapatılmasını istedi.

O sırada görevliler ile tartışan Yahudilerden biri ekranın kapatılmaması üzerine yanında bulunan siyah bir örtüyü ekranın üzerine serip görüntüyü kesmeye çalıştı. Uçakta yaşanan o karşama anları bir başka Ortadoks Yahudi tarafınan kameraya kaydedildi.

ORTADOKS YAHUDİ KADINININ KIYAFETİ

Ortadoks Yahudilerinin inancına göre kadınların da erkekler gibi özel kıyafeti bulunuyor. Baştan aşağı heryerini örten kıyafetin yüz bölümünüde kapatan bir peçesi var. Bu peçenin kullanımı isteğe bırakılmış olsa da kıyafetin giyilmesi dinen zorunlu görünüyor. Aksi taktirde bir başka erkeğin, o kadını kıyafetsiz olarak görmesi doğru olarak akbul edilmiyor.

Bu kural kadın hangi dine mensup olursa olsun geçerliliğini sürdürüyor.