Özerklik kongrede ilan edilecek

Özerklik kongrede ilan edilecek

Bin 74 delegenin katılacağı kongrede, eş başkanlar, Parti Meclisi ve Merkez Disiplin Kurulu seçimleri yapılacak. Ayrıca bazı tüzük değişikliklerinin de yapılması planlanıyor.

ANA GÜNDEM MADDESİ ÖZERKLİK

Sabah erken saatlerden itibaren spor salonuna gelmeye başlayan partililer, kontrol noktalarından geçtikten sonra içeri alındı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kongrede, partililer Türkçe ve Kürtçe söylenen şarkılara eşlik etti. Kongrenin ana gündem maddesi ise demokratik özerklik oldu.

Kongrenin yapıldığı salonun dört bir yanına Türkçe ve Kürtçe özerlik taleplerini içeren pankartlar asıldı.

PANKARTLAR DİKKAT ÇEKTİ

'Demokratik özerklikle demokratik cumhuriyeti selamlıyoruz'; 'Demokratik özerklik statümüzdür reddedilemez'; 'Özerklik Kürdistan demokratik Türkiye'; 'Barışın elçisi İmralı'da'; 'Önderlik yaşamdır, yaşamımızdan vazgeçmeyeceğiz'; 'Askeri ve siyasi operasyonlara son'; 'Cezaevlerinde tecrit ve işkenceye son' pankartları dikkat çekti.

Zaman zaman 'Bêje serok Apo' sloganları atıldı. Sınır ötesi hava hareketinde öldürüldüğü iddia edilen, ancak Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yalanlanan ailenin fotoğrafı da salona asıldı.

1980 darbesinde asılan Deniz Gezmiş başta olmak üzere bazı isimlerin de fotoğrafları yer aldı. Partililerin bazıları ise terör örgütü PKK'nın sözde bayrağı olan bez parçalarını salladı.

Türk bayrağı ile parti bayrağının yer aldığı salon sarı, kırmızı ve yeşil renklerle donatıldı.

BDP Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi ile Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak salona geldiğinde büyük alkış aldı.