Özkök'ten muhtar bile olamaz açıklaması

Özkök'ten muhtar bile olamaz açıklaması

Ertuğrul Özkök, Tayyip Erdoğan'ın cezaevine girmesiyle başlayan yasaklı dönemle ilgili olarak Hürriyet'in attığı "Muhtar bile olamaz" başlığı üzerine açıklama yaptı.

6 MADDELİK AÇIKLAMA YAZISI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hemen her televizyon programında Hürriyet'in attığı "Muhtar bile olamaz" başlığını dile getiriyordu. Dönemin Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni olan Ertuğrul Özkök, o başlığı Radikal'in manşet olarak kullandığını hatırlatarak 6 maddede açıklama yazısı yazdı. İşte Özkök'ün 6 maddelik o açıklaması;

-BİR: "Muhtar bile olamaz" başlığı manşet değil, tek sütunluk bir analizdi.

Aynı cümle o gün Radikal gazetesinde 9 sütun manşetti.

Nedense, hep akla Hürriyet'in tek sütunluk analizi geliyor.

-İKİ: Radikal gazetesinde o haberi yazan arkadaşımız Adnan Keskin bugün Taraf gazetesinde çalışmaktadır ve Türkiye'nin en iyi yargı gazetecilerinden biridir.

-ÜÇ: O analiz doğruydu. Erdoğan'ın, Türk Ceza Kanunu'nun 312'nci maddesinden aldığı o ceza, kendisine, muhtarlık dahil, her türlü seçilme yolunu kapatıyordu.

Tek sütunluk başlık altında yapılan analiz, hiçbir yorum yapmadan, sadece o maddenin emrettiği hususların alt alta yazılmasından ibaretti.

Kanunun maddeleri açıktı ve evet o gün için "muhtar bile seçilemezdi".

Peki öyleyse, "muhtar bile seçilemeyecek" bir insan, nasıl milletvekili seçilip Başbakan bile oldu.

-DÖRT: O da çok açık: 2003 yılında, o gün parlamentodaki ikinci parti olan CHP'nin desteğiyle hem sicil affı çıkarıldı hem de 312'nci madde değiştirildi ve Erdoğan ancak bu değişiklik sayesinde milletvekili seçildi, Meclis'e girdi ve Başbakan oldu.

-BEŞ: 22 Nisan 1998 günkü Hürriyet ve Radikal gazetelerine bakıldığı takdirde, benim, Mehmet Yılmaz'ın ve İsmet Berkan'ın Erdoğan'a verilen bu mahkûmiyet kararını eleştiren ve yanlış olduğunu açıkça savunan yazılar yazdığımızı görebilirler.

-ALTI: 2003 yılında Erdoğan'ın yeniden seçilmesi için yapılacak değişikliklere en büyük desteği veren gazetelerin başında Hürriyet ve Radikal vardı.