Papa Franciscus İstanbul'da

papa

Papa'nın ilk durağı Sultanahmet Camii odu. Papa, burada İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran'dan Sultanahmet Camisi hakkında bilgi aldı. Daha sonra kıbleye dönerek dua etti.

EZAN EŞLİĞİNDE AYASOFYA'YI GEZDİ

Papa, Sultanahmet ziyaretinin ardından Ayasofya'ya geçti. Ayasofya Müzesi Müdürü Hayrullah Cengiz, Papa'ya Ayasofya hakkında bilgi verdi. Öğle ezanı eşliğinde müzeyi gezen Papa, daha sonra Ayasofya Özel Defteri'ni imzaladı.

Papa öğle ezanı eşliğinde Ayasofya'yı gezdi İZLE

PAPA'NIN İSTANBUL GEZİSİ

Papa Francis, sabah saat 08.45'te Çankaya Birlik Mahallesi'ndeki Vatikan Büyükelçiliği'nden ayrıldı ve temaslarına İstanbul'da devam etmek üzere Esenboğa Havalimanı'na doğru yola çıktı. Papa Franciscus'nun İstanbul'a gelişiyle ilgili olarak Sultanahmet ve Ayasofya çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Papa'nın uçağı 10.30'da İstanbul'a indi ve Fener patriği tarafından karşılandı. Papa'ya İstanbul gezisi için Renault Clio Symbol tahsis edildi. Vatikan'da Fiat Albea marka otomobil kullanan Papa'nın bu talebi hem şaşırttı hem de yerine getirildi. Francis, İstanbul ziyaretindeki ilk durağı Sultanahmet oldu. Daha sonra ise Ayasofya'ya geçti.

Papa Franciscus İstanbul'da -GALERİ

Papa Franciscus İstanbul'da

HELİKOPTERLE GÜVENLİK ÖNLEMİ

Papa Francis'in ziyareti için İstanbul'da Ayasofya müzesi ve Sultanahmet camisi etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Sultanahmet Meydanı ve tramvay durakları boşaltıldı. Meydana girmesine izni olanlar, x-ray cihazlarıyla sıkı aramalardan geçirildi. Papa'nın ilk durağı olacak olan Sultanahmet Camii'nin çevresinde 2 helikopterle birlikte yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Çok sayıda polisin görev yaptığı alanda bazı yabancı din adamlarının da Papa Franciscus'u görmek için geldiği öğrenildi. Turist kafileleri de demir bariyerlerin dışında bekliyor. Ziyaret nedeniyle Sultanahmet Meydanı'na çıkan yollar ile Sahil Kennedy Caddesi de farklı saatlerde trafiğe kapatıldı.