Paralel polislere 3.dalga operasyonu

Paralel polislere 3.dalga operasyonu

17 - 25 Aralık darbe operasyonlarında yer aldığı bilinen ve aralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Eski mali Şube Müdürü Yakup Saygılı,eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı, Mehmet Akif Yiğit, Hamza Tosun gibi isimlerin de bulunduğu yaklaşık 50 polise sabah operasyonu düzenlendi.

16 İLDE EŞZAMANLI OPERASYON

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen emniyette ''paralel yapı'' soruşturması kapsamında İstanbul merkezli 16 ilde belirlenen adreslere operasyonlar düzenlendi.

Paralel polislere 3.dalga operasyonu İZLE

Eski mali Şube Müdürü Yakup Saygılı gözaltına alındı. Saygılı, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Saygılı, gazetecilere niçin gözaltına alındığını bilmediğini söyledi.

32 POLİS YAKALANDI

Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 9 kişi sağlık kontrolünden geçirildi. Kontrolden geçirilen polisler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'ne getirilmeye başlandı. Haklarında gözaltı kararı bulunan 33 polisten 32'sinin yakalandığı bildirildi. Operasyonu İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nin yaptığı bildirildi

GÖZALTINA ALINAN POLİSLERİN LİSTESİ

İşte gözaltına alınan polislerin listesi...

Yakup Saygılı
Mahir Çakallı
Cihan Kasak
Murat Kaya
Ufuk Sağdıç
İsa Karayiğit
Turan Güler
İbrahim şener
Mehmet Akif Üner
Ziya Avcıoğlu
Mustafa Demirhan
İsmail Arpacı
Habip Kunt
Kazım Aksoy
Yasin Topçu
Arif İbiş
Taner Yarkıcı
Hüseyin Korkmaz
Turgay Dükenmez
Şerif Ali Kerman
Mehmet Fatih Yiğit
Mahmut Yavuz
Sinan Sağlayan
Ercan Taş
Hamza Tosun
Volkan Demirdelen
Sabri Kızılkaya
Mahmut Uçar
İsmail Sarı
Münif Ciğerci
Mehmet Sait Sevinç
Burhan İnönülü
Hüseyin Tokgöz

17 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Operayon'da gözaltına alınan ve aralarında Yakup Saygılı, Hamza Tosun ve Mahir Çakallı'nın da bulunduğu 17 kişi adliyeye sevk edildi.