Paris hayalet şehir oldu

ENSONHABER.com/ÖZEL HABER Paris, Çarşamba günü yaşanan Charlie Hebdo saldırısından sonra zor günler geçiriyor. Yıllık ortalama 33 milyon turist alan Fransa'nın başkentinde sokaklar boş kaldı.

Paris hayalet şehir oldu

EYFEL KULESİ BOŞ KALDI

Paris'in simgelerinden Eyfel Kulesi ve çevresinden yansıyan fotoğraflar ise terör eylemlerinin şehirdeki turizmi ne kadar etkilediğini gösterdi.

Turistlerin en çok ilgi gösterdiği Eyfel Kulesi'nde zirve noktaya çıkmak normal bir günde 4 ayağında bulunan 4 farklı asansöre rağmen yarım saat sürerken bugün o kalabalıktan eser yoktu.

Paris hayalet şehir oldu

FRANSIZ MEDYASI BU KONUDA HASSAS

Paris gibi Avrupa'nın en çok ziyaret edilen noktalarından biri terörler anılmaya başlayınca ilk etkilenen sektör turizm olur. Ancak Paris'te bunlar yaşanırken Fransız medyası hassasiyet gösteriyor. Şehrin her sokağında polisler kol geziyor ancak medya turistleri korkutmamak için operasyon haberlerini ölçülü veriyor.

Paris hayalet şehir oldu İZLE

BASINA SAĞDUYU ÇAĞRISI

Medyanın bu hassasiyeti gösteriyor olmasına rağmen Fransa Medya Konseyi, Paris'te krizi takip eden Fransız basınını, "azami derecede sağduyulu" hareket etmeye çağırdı.

TÜRK MEDYASI TAM TERSİNİ YAPIYOR

Türkiye'de ise medya, gerek halkın gerekse Türkiye'ye gelmeyi planlayan turistlerin hassasiyetlerini hiçbir zaman gözetmiyor. Bunun en belirgin örneği bugün yaşandı. Twitter'da, İstanbul Mecidiyeköy civarlarında bir patlama sesi duyulduğu haberi yayıldı.

Olayla ilgili henüz hiçbir bilgi yokken Hürriyet, Sözcü ve CNN Türk gibi medya organları, söylentiyi büyüterek haber yaptı. Öyle ki CNN Türk, "bombalı saldırı olduğunu ve çok sayıda ağır yaralı bulunduğunu" yazdı. Sesin ise trafo patlamasından kaynaklandığı açıklandı.

İşte en net örnekleriyle Türk medyasının hassasiyetleri:

Paris hayalet şehir oldu

Paris hayalet şehir oldu

Paris hayalet şehir oldu

Paris hayalet şehir oldu(Hürriyet Gezi olayları sırasında bu manşeti atmıştı)