Paris'te dergiye saldırının bir şüphelisi teslim oldu

Paris'te dergiye saldırının bir şüphelisi teslim oldu

Fransız Haber Ajansı AFP'nin haberine göre; 18 yaşındaki Hamyd Murad, Paris'in kuzeydoğusunda yer alan Charleville Mezieres'te polise giderek teslim oldu.

FP, şüphelinin yerel saatle 23.00 sıralarında polise teslim olduğunu aktardı. Mourad'ın iki saldırgana yardım etmekle suçlandığı iddia edildi.

"SALDIRI ANINDA OKULDAYDIM" DEDİ

Basında yer alan bilgilere göre Hamid, isminin şüpheli olarak açıklanması üzerine, masum olduğunu ispatlamak amacıyla teslim oldu. Saldırının olduğu saatlerde okulda olduğunu belirten ve birçok arkadaşını da tanık olarak gösterdiği belirtilen Hamid Murad'ın, daha önce birçok kez gözaltına alındığı bilgisi de yine basında yer aldı.

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada, Fransız polisi saldırıyı gerçekleştiren diğer iki isim olan, Paris doğumlu Said Kouachi (35) ve Cherif Kouachi (33)'yi yakalamak için geniş çaplı operasyonlarına devam ediyor.

Paris'te ev ev arama yapan polis, saldırıyla ilişkisi olduğu iddia edilen 7 kişiyi gözaltına aldı. Çatışmalarda 1 polis de yaralandı.

NBC "ÜÇÜ DE YAKALANDI" DEMİŞTİ

ABD'li televizyon kanalı NBC'nin haberine göre; Fransa'da Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırının ardından; 1 saldırgan ölü, diğer 2 saldırgan ise sağ olarak ele geçirildiği iddia edildi.

NBC daha sonra bu haberini geri çekti.

Paris'te dergiye saldırının bir şüphelisi teslim oldu