Patlamada yaralanan genç o anları anlattı

v

Tren Garı önünde meydana gelen ve 97 kişinin hayatını kaybettiği patlamadan sağ kurtulan Şahin'in, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisi sürüyor. Barış mitingi için Malatya'dan Ankara'ya gelen Şahin, bombaların ortasında kaldığı o anı anlattı. Arkadaşlarıyla birlikte miting alanında kalabalığın içerisine yürürken büyük bir patlama olduğunu ifade eden Şahin, patlamaların art arda yaşandığını söyledi.

"YILGINLIK YOK"

Şahin, yaşadıklarını, "Bombaların tam ortasında kaldım. Çevremdekilerin hiçbiri canlı değildi. Baygın değildim. Yaşamam için mucize diyelim mi, diyelim. Barış sürecine kaldığımız yerden devam edeceğiz" sözleriyle anlattı. Patlama nedeniyle etrafa saçılan parçaların bacağına, göğsüne ve sırtına geldiğini belirten Şahin, "Yüzümde de yanıklar meydana geldi. Hastaneye çok teşekkür ederim. İyileşmem için ellerinden geleni yapıyorlar. Bir an önce iyileşmem için çok çabalıyorlar. Psikolojim gayet iyi. Hiçbir şekilde yılgınlık yok. Bir an önce buradan iyileşip çıkma derdindeyim" dedi.

Patlamada yaralanan genç o anları anlattı

"BARIŞ İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Uğur Şahin'in anne ve babası da hastane odasında bir an oğullarını yalnız bırakmıyor. Emekli hemşire olan anne Arife Şahin, yıllar önce görev yaptığı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine patlamada yaralanan oğlu için gelmenin kendisini çok üzdüğünü belirterek, "Bu hastanenin her tarafına ayağım değmiştir. İki yıl çalıştım burada, duygulandım. Bu şekilde gelmek istemezdim. Keşke başka şekilde gelseydik" ifadelerini kullandı.

Oğlunu gönül rahatlığıyla Ankara'ya gönderdiklerini dile getiren Şahin, "Oğlum yanlış bir şey yapmadı. Barış için biz gönül rahatlığıyla gönderdik. Biz de desteklemiştik. Saldırıyı destekleyenleri ve bunu yapanları lanetliyoruz. Barış için mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

Patlamada yaralanan genç o anları anlattı