PayPal Türkiye'den neden çekildi
ensonhaber.com

PayPal Türkiye'den neden çekildi

Online ödeme sistemleri arasında bulunan dünyaca ünlü PayPal, yaptığı açıklamayla Türkiye'deki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Şirket, Türkiye'den çekilme gerekçesi olarak BDDK'ya yaptıkları lisans başvurusunun reddedilmesini gösterdi ancak asıl neden başka.

BDDK PAYPAL'A İNSİYATİF VERMEDİ

Türkiye'de kişisel bilgiler ve para transferleri ile ilgili yeni kararlar alındı. Bu kararlardan biri de 'Türkiye vatandaşının bilgilerini saklıyor ve parar işlemleri yapıyorsan bunu Türkiye'deki serverlar üzerinden yapmak zorundasın' şeklindeydi. Bu sadece Türkiye'de değil tüm Avrupa ülkelerinde geçerli bir şart oldu.

PAYPAL TÜRKİYE'NİN KANUNLARINI TANIMADI

PayPal Türkiye'nin yasalarına uymayı, vergi ödemeyi, kredi kartı ve kimlik bilgilerini aldığı kişilerin işlemlerini Türk serverları üzerinden yapmayı reddetti. BDDK da bunun üzerine PayPal'ın lisans isteğini geri çevirdi.

PAYPAL GERİ ADIM ATTI

PayPal'da lisans isteğinin kabul edilmemesi üzerine Türkiye'den çekilerek kötü imaj yaratmaya çalıştı. BDDK'nın kararlı tutumu sayesinde geri adım atmak zorunda kalan PayPal, yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönünde çalışma yürüttüklerini de açıkladı.