Pervari şehidinin Konya'daki evinde yas

Pervari şehidinin Konya'daki evinde yas

SİİRT'in Pervari İlçesi Belenoluk Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı sonrası çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Halil İbrahim Türkmen'in Konya'daki evine ateş düştü. Terhisine 7 ay kaldığı öğrenilen Şehit Er Türkmen'in askere gitmeden bir ay önce Kezban Göktaş ile nişanlandığı ve döndüğünde de düğün yapmayı planladığı öğrenildi.Merkez Selçuklu İlçesi Mehmet Akif Mahallesi İsmetpaşa Sokak'ta oturan ailesine Türkmen'in şehit olduğu haberi askerler tarafından verildi.

İşte Konya'daki yas evinden kareler

ŞEHİT EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Şehitin ailesinin oturduğu apartmana Türk bayrakları asılırken yakınları eve akın etti. Terhisine 7 ay kaldığı öğrenilen Şehit Jandarma Komando Er Halil İbrahim Türkmen'in 6 yıl öncesi babası Ramazan Türkmen'i bir trafik kazası sonucu kaybettiği ve 2 kız kardeşi ve annesi Fadime Türkmen ile birlikte yaşadığı öğrenildi. İnşaatlarda işçi olarak çalışan ve ailesine bakan Halil İbriham Türkmen'in askere gitmeden bir ay önce de Kezban Göktaş ile nişanlandığı belirtildi.

DÜĞÜNÜNE YARDIM EDECEKTİM

Şehit Jandarma Komando Er Halil İbrahim Türkmen'in dedesi 75 yaşındaki Cemal Türkmen, torunuyla 15 gün önce telefonla görüştüğünü belirterek, "Dede yakında askerliğimi bitirip geleceğim. Dönünce de hemen düğünümü yapacağım. Bana yardım et demişti. Ama gelmesi nasip olmadı. Askerde şehit düştü " diyerek gözleri doldu. Amcası 34 yaşındaki Cemalettin Türkmen de yiğeninin şehit olduğu haberinin sabah saat 06.00'da askerler tarafından verildiğini belirterek "Son olarak 15 gün önce telefonla görüşmüştük. İyi olduğunu söylemişti. Askerliğini bitirmesine de 7 ay kalmıştı. Ama şehit düştü. Vatan sağolsun." şeklinde konuştu.

ASKERDEN DÖNÜNCE DÜĞÜN YAPACAKTI

Yiğeninin askerden geldikten sonra düğün yapmayı planladığını belirten amcası 33 yaşındaki Mustafa Türkmen de Ramazan Bayramı'nda Konya'ya geldiğinde yüz yüze görüştüğünü belirterek, "Geçen hafta görüşmek için aradığımda yemekte olduğu söylenmişti ve görüşemedik. Daha sonra da görüşme imkanımız olmadı. Son olarak Ramazan Bayramı'nda geldiğinde yüz yüze görüşmüştüm. Askere gitmeden önce nişanlanmıştı ve geldikten sonra da düğün yapmayı planlıyordu. Üzüntülüyüz. Vatan bölünmez ve vatan sağolsun." diye konuştu. O

TERÖRİSTLERİ KAHRET

Şehit'in 10 yaşındaki kardeşi Nermin Türkmen'de "Allahım. Önce babamı aldın, sonra ağabeyimi. Nasıl büyük bir acı bu. Abi bugünleri bize yaşatacakmıydın. Sırtımızı dayayacak kimsemiz kalmadı. Allahım o teröristleri kahret." diyerek göz yaşı döktü. Şehit Er Halil İbrahim Türkmen'i ailesine görderdiği fotoğrafın üzerinde yazılı olan şiiir de büyük dikkat çekti. Şiirde şu mıslara yer verildi:
Dağda taşta nice nefer
Hepsi de bir vatansever
Teröristi hedef eder
O asker benim askerim
Mayın tarar milim milim
Gökte kanat takıp uçar
Hainlere atar şamar
Yerle yeksan olur küffar
O asker benim askerim
Dolaşır hep iklim iklim
Yüreğinde vatan aşkı
Elmastan keskin çakı
Onlar yurdun hep yüz akı
O asker benim askerim
Hep ondadır bitmez azim

EVLADIM OLSA DA 9'UNU DA GÖNDERSEM ASKERE

Siirt'te şehit düşen Jandarma Komando Er Halil İbrahim Türkmen'in annesi Fadime Türkmen, oğluyla en son dün sabah telefonla görüştüklerini belirterek, "Bana nasıl olduğumu sordu. Ben iyi olduğumu söyleyince, kendisi de iyi olduğunu söyledi. Şehit olduğu haberi de sabah erken saatte evime gelen askerler verdi. Teröre lanet olsun. Keşke 9 evladım olsa da dokuzunu da göndersem askere" dedi.

TEK HAYALİ BENİMLE EVLENMEKTİ

Gözyaşlarına boğulan nişanlısı Kezban Göktaş da "Bu durumda bir şey söylenmiyor. İnsanın sadece yüreğinde bir acı var. Ne diyebilirim ki? Askerden dönünce evlenecektik. Teröristlerde Allah korkusu olsa bunlar olur muydu? Herkesin yüreğinde bir acı bıraktılar. 'Geleceğim' dedi ama gelemedi. Dün sabah telefonla konuşmuştuk. Tek hayali benimle evlenmekti. Gelince de evlenecektik" dedi.Şehit Er Türkmen'in cenazesinin, yarın düzelenecek askeri törenin ardından Mürşitpınar Camisi'nde kılınacak öğle namazından sonra Şehitlik'te toprağa verileceği öğrenildi.