Petrol devi Total'den Fransa'ya kötü haber
AA

Fransa'da hükümetin parlamentodan geçirmeye çalıştığı yeni çalışma yasa tasarısını protesto etmek için devam eden rafineri eylemleri Fransız petrol devi Total'i endişelendirdi.

Total'in CEO'su Patrick Pouyanne, Total'in 5 rafinerisinin göstericiler tarafından bloke edilmesi sonrasında Fransa'daki yatırım projelerini ciddi şekilde gözden geçireceklerini söyledi.

Fransa'nın en büyük işçi konfederasyonu CGT'nin çağrısıyla rafinerilerin yollarını kapatarak benzinliklere yakıt transferini engelleyen eylemcilerin protestosu devam ediyor.

Ülkedeki 5'i Total'e ait 8 rafinerinin eylemden etkilendiği, rafinerilerin bir kısmına ulaşım tamamen engellenirken bazı rafinerilerin ise kısmi hizmet verdiği belirtildi.

Ulaştırma Bakanlığı, Fransa'daki 12 bin benzinlikten 2 bin 400'ünde benzin kalmadığını kaydederken, yaşananların stok sıkıntısından değil nakliyeden kaynaklandığını bildirdi.

Sendikalar, hükümetin yeni tasarıyı çekmemesi halinde eylemin boyutunun artacağını vurguladı. Hükümet ise geri adım atmayacağını ifade etti.

VALLS: ŞANTAJLARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Başbakan Manuel Valls, Filistin gezisi sırasında, sendikaların grevini değerlendirdi.

Daha önce, "Asla benzin kıtlığı olmayacaktır, eylemler 1-2 gün içerisinde son bulacaktır." ifadelerini kullanan Valls, bugün hükümete şantaj yapılmaya çalışıldığını söyledi.

Valls, yasa tasarısıyla ilgili geri adım atmayacaklarını belirterek, "Böyle şantajlara boyun eğmeyeceğiz." dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da eylemlerin halkı paniğe sürüklememesi gerektiğine vurgu yaparak, "Rafineri eylem kararı küçük bir azınlık tarafından alınmıştır." yorumunda bulundu.

CGT Genel Sekreteri Philippe Martinez ise hükümetin acilen geri adım atması gerektiğini belirterek, "Valls ateşle oynuyor." değerlendirmesini yaptı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)