Pınar Selek yeniden hakim karşısında

Pınar Selek yeniden hakim karşısında

Mısır Çarşısı patlaması davasında hakkında verilen üç beraat kararı da Yargıtay tarafından bozulan ve daha sonra verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yine Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde 11 Haziran'da yapılan temyiz duruşmasında bozulan Pınar Selek, 3 Ekim'de yeniden hakim karşısına çıkacak.

Selek hakkındaki dava Cuma günü 10:00’da Çağlayan Adliyesi’ndeki İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülecek.

YURTDIŞINDAN GELEN TEMSİLCİLER TAKİP EDECEK

Lyon Üniversitesi'nde sosyoloji çalışmalarına devam eden Pınar Selek'in davasını Fransa’nın Paris, Strazburg, Lyon kentlerinden, İtalya, İsviçre ve Almanya'dan çok sayıda siyasi parti temsilcisi, üniversite öğretim üyesi, öğrenciler ve belediye temsilcileri İstanbul'a gelerek takip edecek.

DAVA 16 YILDIR SÜRÜYOR

9 Temmuz 1998’deki 7 kişinin ölümü ve 127 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın ardından Pınar Selek, bombayı yapmak, terör örgütüne yardım ve yataklıkla suçlandı. 16 yıllık dava süreci, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye raporunda, “Türk adalet sisteminin eksikliklerini sergileyen bir örnek” olarak yer aldı.

DOSYADA 13 BİLİRKİŞİ RAPORU VAR

Adalet Bakanlığı, Avrupa Konseyi toplantılarında milletvekillerinin eleştirilere yanıt olarak kullanması amacıyla dosyayla ilgili bilgileri derledi. Buna göre dosyada 13 bilirkişi raporu bulunuyor. Üç rapora göre patlayan LPG, dört rapora göre bomba, dört rapora göre sebebin belirlenmesi imkansız, iki rapora göre her ikisi de mümkün.