PKK çocuk kaçırmaya başladı

PKK çocuk kaçırmaya başladı

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde yaşları 10 ile 12 arasında değişen H.A., Ş.Ç., İ.Ç., A.A. ve M.A. adlı çocukların aileleri, güvenlik güçlerine giderek çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığı şikayetinde bulundu. 5 ailenin başvurusu üzerine güvenlik güçleri ve istihbarat birimleri devreye girdi. Yapılan araştırmalar sonucunda 5 çocuğun Çukurca bölgesindeki PKK milisleri aracılığı ile kaçırılıp Çukurca 'nın güneyinde bulunan örgüt kampına götürüldüğü tespit edildi.

TALİMAT VERDİLER

Örgüte yetişkin eleman kazandırılmasında sıkıntı çeken örgütün bu nedenle çocukları kaçırmaya başladığı tespit edildi. 5 çocuğun kaçırılma talimatını verenlerin ise Hakkari-Kırık dağ arasındaki bölgenin sorumlusu olan "Hebat" kod adlı Şakir Bulut ve Kato Dağı sorumlusu Mehmet Gui' nin olduğu belirlendi.

ÇOCUK BAŞINA 1000 DOLAR

Örgütün kendilerine teslim edilen çocukları kaçıranlara 1000'er dolar ödediği ortaya çıkarken, başka çocukların da para karşılığı kaçırılıp örgüt teslim edilmesinden endişe duyulduğu öğrenildi.

SUÇ İÇİN EĞİTİLİYORLAR

Emniyet birimlerinin tespitlerine göre kaçırılan çocuklar, birer suç makinasi haline getiriliyor. Örgüt kampların da yetişkin teröristler den ayrı tutulan çocuklara burada silah ve bomba eğitimi veriliyor. Ardından çocuklar sabotaj, uyuşturucu ticareti, kuryelik, gasp, kapkaç gibi suçlarda kullanılıyor.

Avrupa'dan da kaçırmışlardı

Daha önce Avrupa ülkelerinde yaşayan bazı vatandaşlar, çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını söyleyerek örgüt yöneticileri hakkında şikâyetçi olmuştu. Brüksel'in Anvers kentinde yaşayan Kürt kökenli Zülkif K., 15 yaşındaki oğlu Ş.K.'nın PKK tarafından kaçırıldığını belirterek çocuğunun bulunması için güvenlik güçlerinin yanı sıra uluslararası kuruluşlardan da acil yardım talebinde bulunmuştu. K.Ş. ise 13 yaşındaki kardeşi A.Ş. kaçırılınca diğer Kürt ailelerle birlikte Abdullah Öcalan ve PKK/KCK terör örgütünün diğer yöneticileri hakkında Uluslararası Adalet ve Hukuk Komisyonu'na şikâyette bulunmuş, delil olarak Öcalan'ın bazı çocuklarla terör kampında çektirdiği fotoğrafları göstermişti. (Habertürk)