PKK'nın  emrine uymayan esnafa linç girişimi

PKK'nın  emrine uymayan esnafa linç girişimi

PKK sempatizanları Diyarbakır'da kepenk kapatmayan bir esnafı taşlarla linç etmek istediği ortaya çıktı.

TAŞ DARBELERİYLE YARALANDI

Bağlar ilçesindeki Ensar Market'e taşlarla saldıran örgüt yandaşları, iş yeri sahibi Veysi Güneş ile Fethullah Bozkurt'u öldürmek istedikleri ortaya çıktı. İki esnafın, çevredeki esnaf ve duyarlı vatandaşların araya girmesiyle ölümden döndükleri öğrenildi. İki esnaf aldığı taş darbeleriyle yaralandı.

YÜRÜYÜŞE BDP MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI

Hakkari'de gerçekleştirilen operasyonda öldürülen 2 teröristin cenazesini, Diyarbakır'da törenle gömmek isteyen örgüt yandaşları, dün kepenk kapatmayan bir markete saldırmıştı. Bağlar'da dükk'nların kapatılması için KCK tarafından yoğun olarak esnafa baskı uygulanmıştı. Cenaze töreni düzenlenmek isteyen yürüyüşe, BDP Diyarbakır milletvekilleri Emine Ayna ve Leyla Zana, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata da katılmış, ancak polis yürüyüşe izin vermemişti. Bunun üzerine çıkan olaylarda iş yerlerini kapatmayan esnafa saldırı düzenlendi. Lezgin Avcı Caddesi'nde iş yeri bulunan Veysi Güneş ile Fethullah Bozkurt, örgüt yandaşlarının yoğun taşlı saldırısına maruz kaldı.

İki esnafın, çevredeki esnafın araya girmesiyle kurtulduğu belirtildi. Yaralanan iki esnafın, hastanede tedavi altına alındığı ve tedavilerinin devam ettiği kaydedildi. Terör örgütü PKK da saldırıları haklı göstermek için kendisine yakın internet sitelerine haberler yayınlaması dikkat çekti. Terör ögütü, esnafların satır ve sopalarla vatandaşlara saldırdığını iddia etti. Bu arada, esnafların akraba ve dostları iş yeri önünde toplanarak BDP'ye tepki gösterdi.