PKK'yla mücadelede bir ilk: Orgeneral operasyonda

PKK'yla mücadelede bir ilk: Orgeneral operasyonda

Genelkurmay Başkanlığı, kasım ayının ilk haftasında Hakkari ve Şırnak'ta gerçekleştirilen geniş kapsamlı operasyona ilişkin fotoğrafları yayınladı. Yayınlanan karelerde dikkat çekici görüntülerin yanı sıra bir ilk de görülüyordu. Terörle mücadele kapsamında ilk kez 2. Ordu Komutanı elinde telsizle operasyonu yerinde takip ediyordu. 7 gün süren operasyonu İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi komuta etti.

TSK'NIN SON HAKKARİ ŞIRNAK OPERASYONUNDAN KARELER

GALİP MENDİ KOMUTA ETTİ

İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin komuta ettiği perasyon, 3 noktada düzenlendi. Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç'in de yer aldığı harekata 12 taburdan oluşan bordo bereli ve Jandarma özel harekat (JÖH) timleri katıldı. Tamamı profesyonel askerlerden oluşan birliklerden ilki teröristlerin kış tertiplenmesini bozmak amacıyla Hakkari'nin Kavaklı bölgesine operasyon yaptı.

PKK'yla mücadelede bir ilk: Orgeneral operasyonda

ÖZEL KUVVET TABURU DA OPERASYONA KATILDI

Bu sırada Türkiye'ye geçiş yaptığı tespit edilen teröristleri etkisiz hale getirmek için iki komando bölüğü ile iki korucu timinden oluşan operasyon birliği de Cudi Dağı'nı abluka altına aldı. İki Özel Kuvvet Taburu ve iki komando bölüğünün katılımıyla da Şemdinli çevresinde kesin istihbarat ve şok etkisine dayanan, sonuç odaklı, kısa süreli, uçar birlik harekâtı gerçekleştirildi.