Polis dayağıyla çocuğunu düşüren o öğrenci

Polis kamerasının kaydettiği görüntülere göre E.Ö., Kabataş'ta basın açıklaması sırasında kendilerine eylemin yasal sınırlarını anlatan polislere elindeki bayrağın sopasıyla vuruyor. Daha sonra diğer göstericilerle birlikte Taksim yönüne doğru kaçıyor.


İşte bebeğini düşüren eylemcinin görüntüleri


Jinekolojik muayenesi
Polis, gruba biber gazı sıkıyor. Ancak grubu takip etmiyor. Olaydan 3 saat sonra ise E.Ö., 'darp edildim' iddiasıyla Taksim İlkyardım Hastanesi'ne başvuruyor. Üç doktorun muayene ettiği E.Ö.'ye "herhangi bir darp izine rastlanmamıştır" raporu veriliyor. Hastanedeki ilk muayenede E.Ö.'nün vücudunda iddia edildiği gibi cop ve tekme izi bulunmuyor. Aynı raporda E.Ö.'nün jinekolojik muayenesi de normal çıkıyor.

polis_dayagiyla_cocugunu_dusuren_ogrenci_1.jpg

Bunun üzerine hastaneden ayrılan öğrenci, saat 19.00'da 'karın ağrısı şikayetiyle' yeniden Taksim İlkyardım Hastanesi'ne geliyor. Burada yapılan muayenelerin ardından genç kıza hamile olduğu söylenerek kadın doğum bölümüne sevk ediliyor. Bebeğin kalp atışları duyulmadığı için 4 saat serum verilmesi isteniyor. Sonuç alınamayınca kürtaj kararı alınıyor. (Zaman)