Putin: ABD ile çalışmaya hazırım
Ajanslar

Putin: ABD ile çalışmaya hazırım

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Washington ile ortak gündemleri olduğunu belirterek, seçilecek her ABD başkanıyla çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

"AMERİKAN HALKININ SEÇECEĞİ HER BAŞKANLA ÇALIŞIRIZ"

Putin, Rus "Vesti" kanalına verdiği röportajda, ABD'de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerine ilişkin bir soruyu cevapladı. Putin, "Geleneksel bir cevap vereceğim. Amerikan halkının seçeceği her başkanla çalışırız çünkü biz şahıslarla değil, dünyanın büyük ve etkili ülkelerinden biriyle işbirliği yapıyoruz" dedi.

ABD ile füze savunma sistemi başta olmak üzere uluslararası bazı konularda görüş ayrılıkları bulunduğunu hatırlatan Putin, "Ancak bizim işbirliği yapmamızı gerektiren ortak gündemlerimiz var. Amerikan halkının seçeceği her başkanla çalışmaya hazırız" diye konuştu.

Putin, Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk ve Lugansk'ın tanınması konusunda yorum yapmak için erken olduğunu da belirtti.

RUS EKONOMİSİ DARBE ALDI

Rusya, Ukrayna krizinden bu yana ABD ile soğuk savaşında 100 milyar doların üzerindeki ekonomik kayıpla sarsıldı. Servet kaybında Rus Rublesi'nin dolar karşısındaki sert düşüşünün büyük etkisi oldu. Ruble, dolar karşısında Haziran sonundan bu yana yüzde 50 değer kaybetti. Ruble dolar karşısında 80, Euro karşısında 100 seviyesini bile gördü.

Devlet Başkanı Vladimir Putin bir basın toplantısında "Krizin 2 yıl sürebileceği" sinyalini vermişti.

ABD RUS SINIRINA ASKER YIĞDI

Öte yandan Batı ile Rusya arasında Soğuk Savaş'ı sona erdiren en önemli belge sayılan Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Anlaşması (AKKA) Moskova tarafından tamamen iptal edildi.

Rusya'nın anlaşmayı iptal etmesinin hemen ardından soğuk Soğuk Savaş'ı aratmayan günler resmen başladı.

Amerikan Ordusu, aralarında Abrams tanklarının da olduğu ağır silahları Rusya ile sınırı olan Letonya’ya sevk etti. Orgeneral John R. O'Connor, NATO ittifakı kapsamında Baltık ülkelerinin askerlerini eğiteceklerini ifade etti.