Putin'in gece kurtları yola çıktı
ensonhaber.com

Kendilerine Gece Kurtları denilen motosiklet kulübünün, İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyası karşısında kazandığı zaferi kutlamak ve faşizm kurbanlarını anmak için, 9 Mayıs'ta Berlin'de sona ermesi planlanan yolculuğu başladı.

Putin'in gece kurtları yola çıktı

PUTİN'İN GECE KURTLARI AVRUPA'DA SEVİLMİYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla tanınan Alexander Saldostanov'un başkanlığını yaptığı grup, Avrupa ülkelerinde Rus propagandası yapmak ve Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı milislere destek vermekle eleştiriliyor.

Putin'in gece kurtları yola çıktı

Rus Tass haber ajansı, ‘cerrah‘ lakaplı Saldostanov önderliğindeki 20 motosikletlinin ellerinde kırmızı bayraklarla cuma sabahı Moskova'dan yola çıktıklarını bildirdi. Geçen yıl da aynı şekilde 20 motosikletle Berlin'e varmayı planlayan grup, güzergah üzerinde çeşitli bürokratik engellemelerle karşılaşmıştı.

Putin'in gece kurtları yola çıktı

POLONYA'DAN GİRİŞ YASAĞI

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Polonya, motosiklet grubundakilere ülkeye giriş yasağı koydu. Polonya Dışişleri Bakanlığı, yasağın gerekçesini ‘kamu düzeninin güvenliği‘ olarak açıklayarak, başkent Varşova'daki Rusya Büyükelçiliği'nin yasak konusunda bilgilendirildiğini bildirdi. Bunun üzerine Moskova'daki Polonya Büyükelçisi Rus Dışişleri Bakanlığı'na çağırılarak, “Polonya'nın kararı, faşizme karşı savaştaki kurbanların alaya alınmasıdır ve ikili ilişkileri olumsuz etkileyecektir“ mesajı verildi.