PYD terör örgütü değil diyen Aksünger'e CHP'den soruşturma
ensonhaber.com

Önceki gün CNN Türk’te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında CHP Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger, Türkiye’nin Suriye politikasına dair eleştiriler yöneltirken, PYD'nin terör örgütü olmadığını savunmuştu.

"PYD, BENİM GÖZÜMDE TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL"

Programın sunucusu Ahmet Hakan ve konuklardan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Erdal Aksünger’e ısrarla ve defalarca “PYD/YPG/PKK terör örgütü müdür? Siz ne diyorsunuz?” sorularını yöneltmişti.

Erdal Aksünger de AK Parti’nin, dönemin PYD lideri Salih Müslim ile görüşmesini hatırlatarak, “Görüşülmesi gerekiyordu, görüştüler. PYD, benim gözümde terör örgütü değil.” ifadelerini kullanmıştı.

Erdal Aksünger: PYD terör örgütü değildir VİDEO

"SORUŞTURMA AÇILDIYSA, PARTİM DE LİNCE KATILMIŞ"

Artı Gerçek'e konuşan Aksünger, şunları söyledi:

“PYD, 2003’te Esad döneminde daha böyle konular yokken bir parti olarak kurulmuş. Daha sonrası itibarıyla PYD Türkiye’deydi zaten. Buradaki amaç sadece linç etmek ve iktidarın oyunlarına gelmekten başka bir şey değil. Şu an linç yapmaya çalışıyorlar. Parti eğer soruşturma açıyorsa parti de katılıyor demektir.

Bana herhangi bir şey ulaşmadı, ben de yeni gördüm ama ne kadar gerçekçi bilemiyorum. Böyle bir şeyin olması mantıksız zaten."