Radikal'den başörtülü kadın haberine iğrenç başlık

Radikal'den başörtülü kadın haberine iğrenç başlık

Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen Eyüp Can'ın tepesinde bulunduğu Radikal gazetesi, Gezi olayları sırasında Kabataş'ta başörtülü olduğu için tacize uğradığını iddia eden Z.D ile ilgili bir haberde şaşırtan bir ifade kullandı.

Radikal'in blog yazarlarından İbrahim Erol, saldırıya uğradığını iddia eden kadınla ilgili görüntülerin sızmasının ardından başlayan tartışmalar üzerine bir yazı kaleme aldı.

Radikal'den başörtülü kadın haberine iğrenç başlık

DİKKAT ÇEKEN BAŞLIK: İŞEME FANTEZİSİ

Yazıda Kanal D Haber'in yayınladığı video görüntüleri üzerine "saldırının gerçekleşmediği" yönünde bir analiz yapan Erol'un yazıda kullandığı başlık da "İşeme fantezisi"..

AYNI BAŞLIKLA MANŞETE TAŞIDILAR

Yazı, son dönemde Gülen Cemaati'ne yakın duruşu ile dikkat çeken Radikal'in sitesinde de "Üzerine işeme fantezisi" şeklinde yer aldı. Taciz iddialarında kanıt olarak her şeyin üzerinde "kadın beyanının" esas alındığı bir ülkede, Z.D. adlı kadın her fırsatta tacize uğradığını belirtirken, montaj olma olasılığı yüksek görüntüler üzerinden bu iddia yalanlanmaya çalışıldı. Fakat Radikal, Z.D.'nin taciz iddialarını, yalanlamanın bir adım ilerisine giderek hakaret seviyesine taşıdı.

HABERİMİZDEN SONRA MANŞET KALDIRILDI

Radikal gazetesi, haberimiz üzerine yaptığı terbiyesizlikten utandı ve söz konusu yazıyı manşetten kaldırdı. İbrahim Erol imzalı yazı sitede hala yayında iken, manşetler bölümündeki yerini kaybetti.