Ramazan Bayramı'nın bilançosu: 50 ölü, 409 yaralı
AA

Ramazan Bayramı tatilinin acı bilançosu gün geçtikçe artıyor.

Yapılan onca uyarıya rağmen meydana gelen kazalarda şimdiye kadar 50 kişi hayatını kaybetti, 409 kişi yaralandı.

Tatilcilerin dönüşüne ise hala 4 gün var...

SON 24 SAATTE 16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ramazan Bayramı tatilinin başından bu yana Türkiye genelinde şehirler arası, şehir içi yollar ile kırsal yerleşim birimlerinde yaşanan trafik kazaları, 31 Mayıs Cuma gününden itibaren başladı.

Kazaların ardı arkası kesilmedi ve bugün mesai bitimi olan saat 16.00'ya kadar da devamı geldi. Son 24 saat için verilen rakam ise fazlası ile ürkütücü...

16 ölü, 72 yaralı...

Ramazan Bayramı'nın bilançosu: 50 ölü, 409 yaralı

5 HAZİRAN KAZALARI

Türkiye genelinde bugün yaşanan trafik kazalarındaki son durum ise şu şekilde verildi:

TEKİRDAĞ'DA TIR İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 5 ÖLÜ

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi mevkisi TEM Otoyolu'nda Mehmet Varışlı'nın kullandığı 34 FL 2845 plakalı tır, Yasemin Kaynar İbiş (47) idaresindeki 67 AV 778 plakalı otomobille çarpıştı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Çarpışma sonrası yanan otomobil itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kazada otomobil sürücüsü Yasemin Kaynar İbiş ve otomobilde bulunan Büşra İbiş (25), Melike Sülün, Şaban Sülün ile Şeyma Yavuz (26) hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri tarafından otomobilden çıkarılan cesetler, Çorlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

TEM'de otomobil tırla çarpıştı: 5 ölü VİDEO

Ramazan Bayramı'nın bilançosu: 50 ölü, 409 yaralı

ADANA'DA TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ, 4 YARALI

Mehmet Ok yönetimindeki 06 DE 4144 plakalı otomobil, Adana'nın Sarıçam ilçesi Sezai Karakoç Bulvarı'nda boş sulama kanalına düştü. Takla atarak durabilen otomobili görenlerin ihbarı üzerine kaza yerine çok sayıda polis ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Yaralanan sürücü Ok ve çocukları Ayşe, Kezman ve ismi henüz öğrenilemeyen oğlu, kentteki hastanelere kaldırıldı. Anne Sahra Ok ise olay yerinde hayatını kaybetti. Ok ailesinin, akrabalarıyla bayramlaşmak üzere Şanlıurfa'dan geldikleri öğrenildi.

Ramazan Bayramı'nın bilançosu: 50 ölü, 409 yaralı

HATAY'DA BAYRAM ZİYARETİNDEN DÖNEN AİLE KAZA YAPTI: 6 YARALI

Süleyman Dönmez idaresindeki 31 H 1992 plakalı otomobil, Yayladağı-Antakya kara yolu Sofular mevkisinde önüne çıkan köpeğe çarptı. Çarpmanın etkisiyle yoldan çıkan otomobil, yaklaşık 30 metrelik uçuruma devrildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Araç içerisinde sıkışan ve itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu yaralı olarak çıkarılan sürücü Dönmez, olay yerindeki müdahalenin ardından hastaneye götürüldü. Araçta yolculuk eden biri çocuk 5 kişi de ambulanslarla Hatay'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Ramazan Bayramı'nın bilançosu: 50 ölü, 409 yaralı

Bayramın bilançosu gitgide ağırlaşıyor VİDEO

REFÜJE ÇIKAN OTOMOBİL YANDI: 2 ÖLÜ

Muzaffer Güzel (28) idaresindeki 34 CBM 337 plakalı otomobil, Niğde'nin Fertek Mahallesi'nde sürücünün kontrolünü kaybetmesinin ardından refüje çıkarak yanmaya başladı. Kazayı görenler, durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Aracın sürücüsü Güzel, yanarak hayatını kaybetti. Vatandaşlarca, yanan araçtan çıkarılan otomobildeki Nuh Ali Aybar (29), Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Aybar, buradaki müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. İtfaiye ekipleri, olaya hemen müdahale ederek yangını kısa sürede söndürdü.

Ramazan Bayramı'nın bilançosu: 50 ölü, 409 yaralı

KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL BARİYERLERE ÇARPTI: 2 ÖLÜ

Anadolu Otoyolu'nun Ankara istikametinde seyreden Öznur Emanetoğlu (26) idaresindeki 34 RD 160 plakalı otomobil, Büyük Melen Köprüsü mevkisinde kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Bariyerleri parçalayarak refüjde duran aracın motoru, çarpmanın etkisiyle yerinden çıkarak, otomobilden yaklaşık 10 metre uzağa fırladı. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Servis, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, hurdaya dönen otomobilin sürücüsü ile eşi Murat Emanetoğlu'nun (39) hayatını kaybettiğini belirledi. Bu arada kaza mahalline saçılmış çocuk eşyalarının olduğunu fark eden ekipler, otomobilin altında çocuk olma ihtimaline karşı aracı çekiciyle kaldırmak için kent merkezinden vinç getirilmesini bekledi.

Ramazan Bayramı'nın bilançosu: 50 ölü, 409 yaralı

Öte yandan aracın hız göstergesinin 150 kilometrede takılı kaldığı görüldü.

SİNOP'TA OTOMOBİL TARLAYA DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ, 4 YARALI

Emre Demirci'nin kullandığı 34 HN 3820 plakalı otomobil, Efelek ilçesi ile Sinop il merkezini birbirine bağlayan kara yolunun Ayancık kavşağı mevkisinde kontrolden çıkarak, yol kenarındaki tarlaya devrildi. Otomobilde bulunan 8 yaşındaki Nehir Bozacı, kaza yerinde hayatını kaybetti. Sürücü Demirci, otomobildeki Selahattin ve Hatice Bozacı ile Gülcan Demirci yaralandı. Yaralılar, çağrılan ambulanslar ile Sinop ve Erfelek devlet hastanelerine kaldırıldı.

Ramazan Bayramı'nın bilançosu: 50 ölü, 409 yaralı

BALIKESİR'DE TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ, 6 YARALI

Balıkesir'in Kepsut ilçesi Eşeler Mahallesi'nde, 10 V 1455 plakalı otomobil ile 17 HK 600 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada bir kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından çevredeki hastanelere kaldırılan yaralıların durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Ramazan Bayramı'nın bilançosu: 50 ölü, 409 yaralı

KÜTAHYA'DA TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ, 4 YARALI

Zehra B. yönetimindeki 16 NAE 28 plakalı otomobil, Kütahya-Afyonkarahisar kara yolunun 33'üncü kilometresinde kontrolden çıkarak devrildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sürücü ile Mesut, Zehra ve Mehmet Batu Cankale ile İrem Melisa Kök yaralandı. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılardan Mesut Cankale (34), müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)