Rehine krizi ile ilgili THY'den ilk resmi açıklama
Ajanslar

Rehine krizi ile ilgili THY'den ilk resmi açıklama

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Ali Genç, Mali'nin başkenti Bamako'daki Radisson Otel'de kurtulan 5 THY personelinin yanı sıra rehin tutulan 2 personelin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve bu kişilerle iletişim halinde olduklarını söyledi.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

Ali Genç, yaptığı açıklamada, rehine krizinin başladığı andan itibaren İstanbul'da bir kriz merkezi oluşturduklarını belirtti. Gelişmeleri, Büyükelçilik ve güvenlik birimleriyle iletişim kurarak kriz merkezinden izlediklerini vurgulayan Genç, "Otelde 7 arkadaşımız bulunuyordu. Bunlardan 6'sı kabin ekibi, biri de orada görevli bir arkadaşımız. Bunlardan 5'i kurtuldu. Onlar büyükelçimizle birlikteler. Sağlık durumları da iyi. Diğer 2 arkadaşımızın da sağlık durumlarının iyi olduğunu paylaşabilirim" dedi.

TÜRKİYE'YE GETİRİLMELERİ İÇİN GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Kurtulanların Türkiye'ye getirilmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını ve bir uçağı hazırda beklettiklerini ifade eden Genç, rehin durumunda bulunan 2 personelle de kontaklarının sürdüğünü ifade etti. Genç, THY'nin hedef alınması gibi bir durumun da söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

THY UÇAK KALDIRIYOR

Mali’nin başkenti Bamako’da silahlı saldırganların lüks bir otele yaptıkları baskın sonucu rehin aldığı 170 kişi arasında olan 7 THY personelinde 5 kurtuldu.Bu arada rehin kalan ekibi ve yolcuları almak için İstanbul’dan Bomako’ya gitmek üzere bir uçak hazırlandı. Hazırlanan uçağın bilgileri panolarda yer aldı. Özel sefer sayısı TK-5880 olan uçak saat 14.00’de Mali’ye hareket edecek.