Reza Zarrab'a ödül tartışmalarına TİM'den açıklama
DHA

tim

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ödül töreninde 17 Aralık soruşturması ile gündeme gelen iş adamı Reza Zarrab’ın iki bakanın elinden ödül alması ile ilgili tartışmalar sürerken, TİM'den bir açıklama geldi.

"KENDİSİ GELDİ, GELME Mİ DESEYDİK"

Konuyla ilgili  konuşan TİM Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, şunları söyledi:

“İlgili birimlerimiz o şirkete ödül törenine genel müdürlerinin katılımının daha iyi olacağı yönünde bir mesaj göndermişti. Kendisi geldi. ‘Gelme’ mi deseydik?” diye konuştu.

"TİM SUBJEKTİF BİR DEĞERLENDİRMEYLE ÖDÜLLERİ DAĞITMIYOR"

Volgam Gıda’nın 18 Mayıs’ta açıklanan en büyük 1000 ihracatçıyı sıralayan TİM 1000 Listesi’nde 13. sırada yer aldığını ve bunun da haberlere yansıdığını hatırlatan Çıkrıkçıoğlu, şöyle konuştu: "Bu ödülleri kimin alacağını bir jüri belirlemiyor. Devletin ihracat kayıtlarına göre bir şirket sıralaması ortaya çıkıyor. Ona göre veriliyor. TİM, subjektif bir değerlendirmeyle ödülleri dağıtmıyor."

"BİZİM YARGILAMA HAKKIMIZ YOK"

Çıkrıkçıoğlu, “Kamuoyu rahatsız olduysa, bizim vicdan ölçme yetkimiz yok” derken Volgam’ın ihracatının resmi kayıtlarda gözüktüğünü vurguladı ve mevcut durumda Gümrükler’den yurt dışına gönderilmiş ürünlerin söz konusu olduğunu belirtti. Çıkrıkçıoğlu, “Biz hakim değiliz, yargılama hakkımız yok. Devletin mahkemelerinin kendisiyle ilgili verdiği beraat kararı var. Bir de üstüne tazminat kazandı” diye konuştu.

Reza Zarrab'a ödül tartışmalarına TİM'den açıklama


Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)