Rize'de çay demleme yarışması

Rize'de çay demleme yarışması

200 GRAM ÇAYLA YARIŞTILAR

Rize Sahil Parkı'nda gerçekleştirilen yarışmada, 11 ilçede yaklaşık 100 kişinin katıldığı ön elemeler sonrası finale kalan 6 kişi yarıştı. 6 finalistin eşit şartlarda çay demleme konusunda bilgi ve becerileri, sunum yetenekleri değerlendirildiği yarışmada, her yarışmacıya 200 gram çay ve su verildi. Yarışmacılar kendi isteklerine göre sıcak veya soğuk su kullanarak çaylarını hazırladı.

RENGİ, TADI VE SERVİSİ PUANLANDI

Yarışmacılar hazırladıkları 12 bardak çayı, 6 juri üyesinin tadımına sundu. Üç aşamadan oluşan yarışmada, jüri üyeleri çayın dem rengi, tadı, servis öncesi hazırlık, sunum ve servis yeteneği konularını dikkate alarak 100 puan üzerinden puanlama yaptı.

ABD'Lİ ÇAY TUTKUNU YAZAR JÜRİ OLDU

Jüri üyeleri arasında ''Bir Çay daha Lütfen'' kitabının yazarı Katharine Branning de yer aldı.

Rize'de çay demleme yarışması

Yarışmada, Murat Alhan birinci olurken, Servet Turanlı ikinciliği, Şenol Sandıkçı ise üçüncülüğü elde etti. Birinciye bir ton kuru çay hediye edildi.

Yarışma sonrası Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Katharine Branning'e Belediye Meclisi tarafından onaylanan fahri hemşehrilik beratı verdi.

Branning, fahri hemşehrilik beratından mutluluk duyduğunu belirterek, ''Ne mutlu Rizeliyim, Türküm diyene. Sizlerden biri olduğum için çok mutluyum. Kendimi sizler gibi görüyorum'' dedi.