Robot da olsa kadın daima sorgular İZLE

Robot da olsa kadın daima sorgular İZLE

Quantic Dream adlı filmde robot bir kadının yapım aşamasından geçerken sorumlu kişinin testleri gösteriliyor. Kadının uzuvları yapılırken aynı zamanda konuşması, hareket etmesi test ediliyor. Robot kadın bütün testleri başarıyla tamamlıyor.

Robot da olsa kadın daima sorgular İZLE

Robot kadın Kara'nın yapımı tamamlandıktan sonra ''Şimdi bana ne olacak?'' sorusu üzerine verilen yanıt, yolunda giden her şeyi bir anda bozuyor. Robota ''Seni yeniden başlatıp satılman için bir depoya göndereceğiz'' cevabı veriliyor. Bunun üzerine bir "mal" olduğunu ve satılacağını düşünen kadın robot, varlığını sorgulamaya başlıyor.

ROBOT DA OLSA KADIN DAİMA SORGULAR

DÜŞÜNMESİ VE SORGULAMASI YASAK

Duyguları ve sorgulama yeteneği olması nedeniyle robotun yok edilmesine karar veriliyor. Yapılan baskı ve yok edilme tehdidi yüzünden robot kadın bütün emirlere itaat edeceğini ve tek kelime etmeyeceğini ve düşünmeyeceğini söylüyor. Kendi iradesinin ve düşünme yeteneğinin kullanmasına izin verilmeyen robotun yaşama arzusu bu duygularını bastırmasına neden oluyor.

Robot da olsa kadın daima sorgular İZLE

İTAAT EDİYOR VE HAYATI BAĞIŞLANIYOR

Gözyaşları içinde yaşamak istediğini söyleyen robotun yalvarışları üzerine sökülmesi durduruluyor ve ona ''git ve diğerlerine katıl'' emri veriliyor. Diğer kadınlar gibi sorgulamadan, duygularını saklayarak ve hak talep etmeden yaşaması şartıyla hayatı bağışlanan robot kadın sessizliğe itaat ediyor ve sessizliğe bürünüyor.

GERÇEK ZAMANLI BİR TASLAK

İzlenmekte olan görsel, Playstation 3'te gerçek zamanlı olarak çalışan bir taslaktır. Bu yalnızca bir kavram olup, geliştirme aşamasındaki herhangi bir yazılım markasından alınmamıştır.