Rus kanalının Amerikan spikerinden Gazze tepkisi İZLE

ENSONHABER.com/ÖZEL Rus kanalı Russia Today'in ünlü spikeri Abby Martin, İsrail'in Gazze üzerinde süren hava saldırılarına tepki gösterdi. Tüm yaşananlara rağmen özellikle Amerikan medyasının tutumunu eleştiren Martin, medyaya insanlık derdi verdi.

Rus kanalının Amerikan spikerinden Gazze tepkisi İZLE

"AMERİKA İÇİN ÇALIŞAN BİR MEDYADAN FAZLASINI BEKLEYEMEZDİM"

"Ortalıktaki korkunç gerçeklere rağmen anaakım medya olaya sadece İsrail tarafından bakıyor" diyen Martin, Wall Street Journal, Los Angeles Times ve New York Times gibi Amerika'nın önde gelen gazetelerinin attığı manşetleri eleştirdi. Gazete manşetlerini okuyan Martin "Açıkçası Amerikan hükümeti için çalışan bir medyadan da fazlasını bekleyemezdim" dedi.

Rus spikerden Gazze tepkisi İZLE

BEYAZ SARAY'IN AÇIKLAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Daha sonra Beyaz Saray tarafından yapılan "Teröristler tarafından İsrail'deki sivilleri hedef alan roket saldırılarını kınıyoruz. Hiç bir ülke sivilleri hedef alan bu tarz saldırılara karşı sessiz kalamaz. İsrail'in kendini savunma hakkını destekliyoruz ve ayrıca Netanyahu'ya sorumlu hareket etmesi için çağrıda bulunuyoruz" açıklamaya yer veren Martin sözlerine şöyle devam etti;

"Ne!? Sorumlu davranmak mı? Ben başka bir dünyada yaşıyor olmalıyım çünkü bana göre bir ülkenin halkının topluca cezalandırılması sorumluluğun tam tersidir. Peki gerçek ne? Son 24 saatte İsrail hava güçleri 160 ayrı hava saldırısında 550 farklı noktayı bombaladı. Gazze'nin dünya üzerinde nüfusun en sık yerleştiği yerlerden biri olduğunu düşünürsek, Gazze'de bomba atacağınız herhangi bir yer sivilleri hedef alacaktır."

"FİLİSTİNLİ ARKADAŞLARIMIN ÖLÜM HABERLERİNİ ALMAKTAN BIKTIM"

"Bu savaşın her iki taraf içinde öldürücü olduğunun farkındayım ama bu kavgayı eşit şartlarda sürüyormuş gibi göstermek de haksızlık" olur diyen Martin sözlerini şöyle sonlandırdı;

Bir tarafta sömürgeci baskın güçler var. Diğer tarafta sömürge olan bastırılmış bir halk var. Filistinliler için önlerinde iki yol var; teslim olmak ya da direnmek.. Şu an direnişin sonuçlarını görüyoruz. İsrail'in açık hava hapishanesinde yaşayan masum insanlara karşı kendini savunmak için başlattığı her operasyonda Filistinli arkadaşlarımın kendi ailelerini ve arkadaşlarını kaybetmelerini duymaktan bıktım!