Rusların S-400 füze sistemi Suriye'ye ulaştı

ç

Ria Novosti'nin Hmeimim üssünde bulunan muhabiri, S-400 sisteminin bu sabah Rus Hava Güçleri'nin Suriye'deki merkezi olan Lazkiye'deki Hmeimim üssünde konuşlandırıldığını aktardı.

ABD VE NATO KARŞI ÇIKMIŞTI

Rusya Savunma Bakanlığı, uzun ve orta menzilli füzelerle havadaki hedefleri 400 kilometreye kadar vurma kapasitesine sahip hava savunma sistemi olan S-400 sisteminin Suriye'ye yerleştirilmesini önermişti. Rusya Devlet Bakanı Vladimir Putin de bu teklifi kabul etmişti. Öte yandan NATO ve ABD tarafından ise S-400 sisteminin Suriye'ye yerleştirilmesinin "terörle mücadelede fayda getirmeyeceğine" dair açıklamalar gelmişti.

Rusların S-400 füze sistemi Suriye'ye ulaştı

S-400 FÜZELERİ 400 KM MENZİLDEKİ HEDEFLERİ VURABİLİYOR

S-400 füzeleri, orta menzilli hava savunma sistemi S-300'den geliştirilmiş yeni nesil kısa-orta-uzun menzilli hava savunma füze sistemidir. Ayrıca S-400'de kullanılan radarlar hafif radar izine sahip olan ve hayalet uçak tabir edilen hedefleri takip edebilme yeteneğine sahiptir. S-400 füzeleri 400 km mesafedeki hedefleri, yarı aktif - aktif güdüm sistemini kullanarak vurabiliyor. S-400, Patriot ve S-300 füze sistemlerinin iki katı menzile sahip. S-400 sistemine şu ana kadar pek çok devlet ilgi göstermiş olmasına rağmen yabancı bir ülkeye satış gerçekleşmemiştir.

Rusların S-400 füze sistemi Suriye'ye ulaştı

Rusların S-400 füze sistemi Suriye'ye ulaştı