Rusya füzelerini Türkiye'ye yönlendirdi

Rusya füzelerini Türkiye'ye yönlendirdi

Yeniçağ gazetesinin haberine göre, Suriye ile gerilimin arttığı bir dönemde Türkiye, güneydoğu sınırına tank ve asker yığarken, Rusya'dan sürpriz bir hamle geldi. Rusya, Dmitriy Medvedev'in devlet başkanlığı döneminde açıkladığı "NATO'nun füze kalkanına karşı önlemimizi alacağız" programı çerçevesinde, Türkiye'ye bakan Rostov şehri merkezli Güney Askeri Bölgesi'ne son model S-400 hava savunma füze bataryaları yerleştirmeye başladı.

S-400 FÜZELERİNİN ÖZELLİKLERİ

Rusya Güney Askeri Bölge Komutanı Albay Igor Gorbul, Rus basınına yaptığı açıklamada, bu bölgedeki S-300'lerin yerini alacak S-400 füzelerinin yerleştirilmesine yönelik çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Gorbul'a göre, 500 kilometre menzile sahip yeni füzeler her türlü uçağın yanı sıra stratosfer ötesine çıkan balistik füzeleri de imha etme kabiliyetine sahip.

KIZIL YILDIZ: "DEMOKRASİ DEĞİL, ENERJİ KAVGASI"

Bu arada, Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin yayın organı Kızıl Yıldız gazetesi, patlayan Suriye volkanı altında küresel enerji kavgasının, doğal gaz boru hattının bulunduğunu yazdı. Suriye'deki savaşın Esad gitsin veya kalsın kavgası olmadığını belirten gazete, "Arap Baharı dediğimiz olaylar patlak vermeden önce İran, Irak ve Suriye üçlü enerji ittifakı kurarak, Avrupa'ya gaz ulaştırma kararı almıştı. Böyle bir gelişmeye Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye karşı çıktı. Dolayısıyla savaş demokrasi değil, enerji kavgasıdır" tespitinde bulundu.