Rusya'da Putin-Yıldırım görüşmesi
Ajanslar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Binali Yıldırım'ı kabul etti. Kremlin Sarayı'nda basına kapalı gerçekleşen görüşme, saat 18.35'te başladı. Kremlin'deki görüşme 1 saat 45 dakika sürdü.

Rusya'da Putin-Yıldırım görüşmesi

"TATSIZ BİR YIL GERİDE KALDI"

Başbakan Yıldırım'ın görüşmede "Geçtiğimiz yıl tatsız bir yıl geride kaldı. İlişkilerin yeniden normale dönmesiyle birlikte özellikle enerji alanına yoğunlaşıldı. Özellikle Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Santrali projesi" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

PUTİN MEMNUN

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Vladimi Putin, "Bugün Başbakan Medvedev ile kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdiğinizi biliyorum. (Türkiye-Rusya arasındaki) İşbirliğinde neredeyse tüm alanlarda ilişkilere yeniden başlanmasından memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Bazı nedenlerden dolayı ticaret hacmimizde büyük bir düşüş yaşandı. İlişkilerdeki bu olumsuz durumu tersine çevirmek için gerekli enerjik adımları atacağımızı umut ediyorum." şeklinde konuştu.

Rusya'da Putin-Yıldırım görüşmesi VİDEO

Rusya'da Putin-Yıldırım görüşmesi

KREMLİN'DEN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Başbakan Yıldırım ve Putin'in yaptığı görüşme sürerken Kremlin'den Türk Akımı açıklaması geldi.

Açıklamada "Putin, Erdoğan'ın Türk Akımı anlaşmasına destek vermesine müteşekkir. Başbakan Yıldırım'ın Moskova ziyareti yeni üst düzey bir zirveye temel oluşturuyor." ifadelerine yer verildi.