Rusya'dan BM Güvenlik Konseyi'ne acil toplantı çağrısı
Ajanslar

Rusya'dan BM Güvenlik Konseyi'ne acil toplantı çağrısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rus Su-24 uçağının Suriye sınırı yakınlarında Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülmesinin ardından BMGK'yı acil toplantıya çağırdığı bildirildi.

10 KEZ UYARILDI

Türk F-16 savaş uçakları, hava sahasını ihlal eden Rus yapımı bir Su-24 uçağını beş dakika içinde 10 kez uyardıktan sonra düşürmüştü. Rusya tarafından yapılan açıklamada, Rusya'ya ait uçağın düşürüldüğü, uçağın hava sahasını ihlal etmediği söyleniyor.

KREMLİN'DEN İLK AÇIKLAMA

Suriye sınırında Türkiye tarafından düşürülen Rus uçağı ile ilgili Kremlin’den ilk açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, düşen uçağın Suriye hava sahasında olduğundan emin olduklarını söyledi.

51. MADDE SORULDU

Rus Savunma Bakanlığı’nın resmi açıklamasına kadar Rusya’nın BM’nin 51’inci maddesini kullanıp kullanmayacağı hakkında konuşmasının mümkün olmadığını söyleyen Peskov, Rusya-Türkiye ilişkilerinin kötüleşeceği tahminini yapmak için de erken olduğunu kaydetti.

Birleşmiş Milletler'in 51’inci maddesi "meşru müdafa" halinde kuvvet kullanımı hakkını içeriyor.

RUS BAKAN ZİYARETİ İPTAL ETTİ

Öte yandan yarın Türkiye'ye gelmesi planlanan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un bu ziyaretini iptal ettiği açıklandı.

Suriye sınırında savaş uçağının düşme anı VİDEO