Rutte: AB Komisyonu Türkiye ile görüşmeli
AA

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'deki gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Başbakan Rutte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını farklı algıladığını söyledi.

"AB KOMİSYONU TÜRKİYE İLE GÖRÜŞMELİ"

Rutte, "AB ve Türkiye arasındaki göçmen mutabakatı ile ilgili AB'nin anlaşmayı uygulaması konusunda Türkiye'nin memnuniyetsizliğini görüşmek gerekir. Bu da AB Komisyonu ile Türkiye arasında olması gereken bir görüşmedir." ifadesini kullandı.

"TÜRK MAKAMLARININ ELLERİNDEN GELENİ YAPTIĞI KANAATİNDEYİM"

Türkiye'de çok sayıda Suriyeli sığınmacının bulunduğunu ve bunun büyük bir çalışma olduğuna dikkat çeken Rutte, "Suriye dışında bulunan Suriyelilerin büyük bölümü Türkiye’nin güneyinde olan mülteci kamplarında ve özellikle toplum içerisinde bulunuyor. Ben Türk makamlarının bunu iyi bir şekilde yönetmek için ellerinden geleni yaptığı görüşündeyim. Mart 2016’da yapılan AB ve Türkiye arasındaki göçmen mutabakatı çerçevesinde iş birliğini iyi yapacağımızı anlaştık. Burada Yunanistan ve AB’nin de rolü var." diye konuştu.

"TÜRKİYE BU ZAMANA KADAR ANLAŞMAYA İYİ UYDU"

Erdoğan'ın daha önce de benzer açıklamalar yaptığını hatırlatan Rutte, "Türkiye bu zamana kadar ağırlıklı olarak anlaşmaya iyi uydu. Bunun değişmesine yönelik bir neden görmüyorum ve Türkiye ile temaslar iyi. Türkiye AB-Türkiye arasındaki göçmen mutabakatı altında hem finans hem de pratik yardımlar da aldı." değerlendirmesini yaptı.

Rutte: AB Komisyonu Türkiye ile görüşmeli

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)