Şafak Sezer patladı: Soytarılar değişikler

şafak sezer

Ünlü oyuncu Şafak Sezer, Gezi eylemlerine katıldığı için kahraman, Başbakan'ın iftar yemeği ve vizyon toplantısına katıldığı için hain ilan edildi. Bugüne kadar sustu, ilk kez konuştu. Sezer, sanat dünyasından sosyal medyaya, linç kültüründen Gazze çıkarmasına kadar her şeyi Sabah'tan Salih Zengin'e konuştu.

İşte Şafak Sezer röportajından ara başlıklar...

"GEZİ'DE AĞAÇ İÇİN YÜRÜDÜK AMA İŞ BAŞKA TARAFA GİTTİ"

- AK Parti iftarına katıldın ve bu tepki çekti. - AK Parti iftarlarına 2009'dan beri katılıyorum. Kılıçdaroğlu'nun yemeğine de katıldım. Ülkü Ocakları çağırınca onlara da gidiyorum. Gezi'de "Hükümet istifa" diye bağırmadım ve ne yaptıysam arkasındayım. Özür dileyecek hiçbir şey yapmadım. Başbakanımıza gittiğimizde beni görünce güldü, ben de güldüm. "Ağaç için yürüdük ama iş başka bir yere gitti Başbakanım" dedim. "Anladınız mı?" dedi. "Anladık" dedim. Ağaç için yürüyüp yerdeki kaldırımı söken, polise kaya söküp atanla işim olmaz. İlk güne halktan-devletten hiç kimse bir şey demiyor ki? Ben Gezi Parkı'ndayken hükümet bana bu kadar muhalefet yapmadı. "Çok seviyorduk, seni orada görünce üzüldük" dediler, o kadar. Üçüncü günü taşlar, ölümler olunca başka bir yere gitti iş.

"MAHALLE ABİMİZ GİBİ BAŞBAKAN"

* Ben Ankara Çinçin'de de de yaşadım, Kasımpaşa'da da. Mahalle abimiz gibi Başbakan. Yeri geldiğinde sinirlenen, yeri geldi mi tepki veren bizden birisi. Bu korku nedir yani? Başbakan'dan korkmuyorum. Deli miyim ben?

Şafak Sezer Kimdir

Şafak Sezer Haberleri

"BAŞBAKAN KİMSEYE EL ÖPTÜRMÜYOR Kİ"

- Başbakan'ın elini öptün mü?

- Yalan. Başbakan kimseye el öptürmüyor ki zaten. Orada fotoğraf çektirirken ya da bir şey söylemek için arkadan da müzik-gürültü geldiği için eğiliyorsun mecburen. Mahalle abimiz gibi Başbakan. İsmini vermeyeyim ama birçok oyuncu arkadaşımın sempatisi vardır ona.

KAÇ KİŞİ ONE MINUTE DEDİ?

- Bu kadar siyasetten uzak birisini, Tayyip Erdoğan'ı desteklemeye iten şey ne?

- Biz onu ulaşılmaz bir lider gibi görmüyoruz ki? "Nasılsın abi, iyiyim, siz nasılsınız" tarzında yani. Yeri geldiğinde sinirlenen, yeri geldi mi tepki veren, bizden birisi gibi. Bu korku nedir yani? Başbakan'dan korkmuyorum. Deli miyim ben? Ben halktan korkuyorum, devletten değil. Yalnız parantez açalım da halktan korkuyorum diye kendilerini cesur zannedip yanıma gelerek benden kafa yemesinler yani. (Gülüşmeler) Güçten filan bahsedenler İsrail'e baksın. Güçten şımarıklık yapan onlar. Bugüne kadar bir kişi "One minute" dedi. O yüzden sevdik Başbakanımızı. Hayatımda ilk defa bir siyasi parti lideri ile ilgili bir şey söyledim.

"BAŞBAKAN'A SAHİP ÇIKTIM DİYE 1,5 YILDIR İŞSİZSİM"

Dönekliğiniz, hainliğiniz, fırıldaklığınız, omurgasızlığınız filan kalmadı...

- Son koz Yavuz Bingöl'dür. Güç ne abi? Güce inandığın zaman bu insan bize koruma mı veriyor, güvenlik mi veriyor? Bize para mı gönderdiler yani? Ben sahip çıktım diye 1,5 senedir işsizim. Hiçbir iş yapamıyorum.

"HEPSİ SOYTARI BUNLARIN"

- Sanat camiasındaki o kabuk seni dışlıyor.

- Kesinlikle abi. O kabukta da bir sürü değişik adam var. Kabuk mabuk da yok, hepsi soytarı bunların, gereksiz adamlar ya.

Şafak Sezer patladı: Soytarılar değişikler