Sahte plakayı önlemek için Almanlara plaka yaptırıyorlar

Ankara'daki 2 terör saldırısında da kullanılan araçlarda ikiz plaka olarak bilinen sahte plakalar tespit edilmesinden sonra plaka basımında yeni önlemler alınması kararlaştırılmıştı.

PLAKALARA SARI BANT EKLENİNCE GÜVENLİ Mİ OLACAK

Şoförler Odası korsan plaka için geliştirdikleri çözümle ilgili açıklama yaptı: "Korsan plaka yapanlar, merdiven altında plaka basanlar, hiç kimliğine bakmadan plaka yaparlardı, ısmarlama plaka yaparlardı. Şimdi bu plakalar görsel olarak daha çok incelenecek. Şu anda plakaların kenarında mavi bir bant var. Emniyet Genel Müdürlüğüyle beraber yaptığımız çalışma neticesinde, o bandın yanında takriben 7-8 milimetre genişliğinde sarı renkte bir bant daha olacak. Bu bandın üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğünün kısaltması olan EGM yazacak ve plakanın altında bir seri numara olacak."

YENİ PLAKA İÇİN ALMANLARA SİPARİŞ VERİLDİ

"Bu plakanın örneğini Almanya'da yaptırdık ve Emniyet Genel Müdürlüğümüzün trafikle ilgilenen birimine verdik. Onlar bunun üzerinde bir çalışma yapıyorlar. Bakanlığımızdan izin çıkarsa o plakaları basmaya devam edeceğiz. Böylece bir nebze terörü, hırsızlığı, gasbı önlemiş olacağız."