Samsun'da 30 katlı otelde yangın çıktı

Samsun'da 30 katlı otelde yangın çıktı

Otelin çatı katında çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, inşaatın en üst katına çıkmakta zorlandı. Çıkan yangına çok sayıda itfaiye aracı müdahale etti. İtfaiye görevlileri, yangını söndürebilmek için inşaatın çatı katına çıkmak zorunda kaldı.

GÜÇLÜKLE KONTROL ALTINA ALINDI

Yangına müdahale eden görevliler gece geç saatlere kadar söndürme işlemini sürdürdü. Olay yerine Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da gelerek yangınla ilgili bilgiler aldı. Yangının tüm binaya sıçramaması için belediye araçları tankerlerle olay yerine su taşıdı. Ambulans ve sivil savunma ekiplerinin de geldiği olay yerinde, çıkan yangın uzun uğraşlar sonucunda kontrol altına alınabildi. Yangının çıkış sebebi bilinmiyor.

BAŞBAKAN YANDIK DEDİ OTEL YANDI

Türkiye'nin yıllar içinde gelen turist sayısını ve turizm gelirlerini artırdığına dikkat çeken Erdoğan o tarihte Samsun'da yapımı devam eden Sheraton Otel ile ilgili de şöyle konuşmuştu.

"Türkiye İstanbul'u uzun zaman hakkıyla değerlendiremedi. Hem kendimizi hem tüm dünyayı İstanbul'dan, İstanbul'un güzelliklerinden, imkanlarından hep uzak tutuk. İstanbul'da yaşadık ama İstanbul'u tanımadık. Şehir bilincini şehre karşı müşfik olmayı, insanın anlaması yakalaması gerekir. Bu bakımdan da tabi ben şu anda çatısı altında bulunduğumuz otelin tercihler silsilesi içinde topraktan göğe doğru uzak olmadığı için burayı çok daha tercihli görüyorum. Ama Samsun için aynı şeyi söylemedim sayın Tanrıverdi'ye Çünkü Samsunda baya topraktan uzaklaşıyorlar. Kaç kat olduğunu sordum, '30 kat' dedi. Eyvah dedim yandık. Hele hele Samsun'da yapıyorsun bunu."