Samsung Galaxy A5 satışa sunuldu

galaxy a5

Shiftdelete'in haberine göre; Samsung uzun bir dönem plastik kasalı modelleriyle aleştirilmesi sonrası, ilk olarak Galaxy Alpha modeliyle, metal malzeme kullanımına geri dönmüştü.

Daha sonra IFA 2014 kapsamında metal kasalı Galaxy Note 4'ü de duyuran Samsung, son olarak Galaxy A5 ve Galaxy A3 adlı, Galaxy Alpha modelinin devam serisi olan A serisi modellerini duyurmuştu.

Sızıntılarda adı geçmesine rağmen henüz Galaxy A7 modeli duyurulmamışken Samsung, Galaxy A5 modelini Çin'de satışa sundu.

GALAXY A5'İN ÖZELLİKLERİ

5 inç boyutunda 720p HD çözünürlüklü SuperAMOLED ekrana sahip Galaxy A5 modeli, 6.7 mm incelik, 123 gram ağırlık, Full HD video çekebilen 13 Megapiksel arka ve 5 Megapiksel özçekim kamera özelliklerine sahipti.

Ayrıca Galaxy A5'te, 2 GB RAM, 1.2 Ghz 4 çekirdekli 64 Bit Qualcomm Snapdragon 410 işlemci, Adreno 306 grafik işlemci ve Galaxy Alpha modelinden bile daha fazla olan 2300 mAh boyutunda batarya bulunuyordu.

Bugün itibariyle Çin'deki bir web sitesinde satışa sunulan Galaxy A5, 420 Dolar fiyata sahip.

Özellikle Meizu MX4 Pro gibi güçlü özelliklere sahip bir modelle yakın fiyatta olan Galaxy A5'in, Çin'deki güçlü fiyat performans cihazları karşısında çok büyük satış rakamlarına ulaşması zor görünüyor.

Ayrıca Galaxy A5 ile birlikte duyurulan Galaxy A3 modelinin de önümüzdeki haftalarda satışa sunulması bekleniyor.