Şanlurfa'da kaçak elektrik kullananlar tespit edildi
Ajanslar

Dicle EDAŞ ekipleri son olarak merkez Eyyübiye ilçesine bağlı sağlık Mahallesi’nde yapılan kaçak taramasında 27 abonesiz ve 86 adet kaçak kullanım tespit etti. Dicle EDAŞ Şanlıurfa İl Müdürlüğü’ne bağlı 65 kişilik abone kontrol ve denetim ekibi tarafından gerçekleştirilen kontroller gece geç saatlere kadar devam etti.

Şanlurfa'da kaçak elektrik kullananlar tespit edildi

300 YERDE ARAMA YAPILDI

Ekipler abonesiz yerleri belirlerken, kaçak kullanım ve sayaç değişimi ile ilgili çalışma yaptı. Oluşturulan ekipler, 400 haneli Sağlık Mahallesi’nde 300 yerde tarama gerçekleştirdi. Yapılan denetimler sonucunda 86 müşterinin kaçak elektrik kullandığı tespit edildi.

86 SAYAÇ MÜHÜRLENDİ

Kaçak elektrik kullandığı belirlenen ev ve iş yerlerinin sayaçları tutanak tutularak mühürlenirken, sahipleri hakkında ise gerekli yasal işlemler başlatıldı. Çalışmada ayrıca abonesiz olarak elektrik enerjisi kullanan 27 ev ve iş yerinin yerinde abonelik işlemi yapıldı. Borcunu ödemeyen 15 müşterinin elektriği kesilirken, 18 müşterinin sayacı ise değiştirildi.

Şanlurfa'da kaçak elektrik kullananlar tespit edildi

KAÇAK KULLANIMA ALIŞKANLIK

Yapılan kaçak kontrol çalışmaları hakkında bilgi veren Dicle EDAŞ Şanlıurfa İl Müdürü Esin Eroğlu, şirket olarak müşterilerine sağlıklı enerji verebilmek için yoğun bir çalışma sürdürdüklerini belirtti. Enerji sorunu ile ilgili olarak şikayetlerin geldiği Sağlık Mahallesi’nde denetim yaptıklarını ifade eden Eroğlu, “Toplam 3 saat süren çalışmada, ekiplerimiz 300 evde tarama gerçekleştirdi. Bu çalışmadaki amacımız, abonelerimizin kaçak kullanma alışkanlığını bitirmektir’’ diye konuştu.

Şanlurfa'da kaçak elektrik kullananlar tespit edildi(Şanlıurfa'da bazı halı sahaların da kaçak elektrikle aydınlatıldığı ortaya çıktı)

"FAZLA YÜKLENİLDİĞİ İÇİN ARIZALAR ORTAYA ÇIKTI"

İl Müdürü Eroğlu, elektriğin yazın soğutmada, kışın ise ısınmada kaçak olarak kullanılması münasebetiyle hem yaz, hem de kış aylarında tüketilen enerjinin iki katına kadar çıktığının da altını çizerek, “Dolayısıyla hatlarımıza fazla yüklenildiği için arızalar ortaya çıkmaktadır. Halbuki kaçak elektrik kullanımı olmasa mevcut sistemimiz, şebekemiz ve trafolarımız ihtiyaca yetecek kapasitededir. Tüm müşterilerimizin kesintisiz ve kaliteli elektrik enerjisi alabilmesi için kaçak elektrik tüketimini artık bitirmemiz lazım” şeklinde konuştu. Dicle EDAŞ İl Müdürü Esin Eroğlu, Şanlıurfa merkez ve diğer ilçelerde denetimlerin süreceğini de sözlerine ekledi.

Şanlurfa'da kaçak elektrik kullananlar tespit edildi