Şehidin 9 kardeşine Aydın Üniversitesi'nden destek

Terörle mücadelenin devam ettiği Diyarbakır Sur’dan bir acı haber de geçtiğimiz günlerde gelmişti. Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarda şehit olan Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak’ın hikayesi yürekleri burkmuştu. Ankara’da kiraladığı evde 9 kardeşi ile birlikte yaşayan Hakkarili şehit Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak’ın babası ise Hakkari’de köy koruculuğu yapıyordu. Şehit haberinin güçlükle ulaştırıldığı 9 kardeşe İstanbul Aydın Üniversitesi’nden anlamlı bir destek geldi.

Şehidin 9 kardeşine Aydın Üniversitesi'nden destek

KARDEŞLERİN EĞİTİM MASRAFINI ÜSTLENDİ

Her yıl binlerce öğrenciye ve ihtiyaç sahibine burs vererek eğitim desteği sağlayan İstanbul Aydın Üniversitesi, Şehit Teğmen Özatak’ın 9 kardeşin eğitim hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları tüm masrafları üslenme kararı aldı. İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, aldığı kararı Genelkurmay ile paylaşarak, kararın şehidin ailesine bildirilmesi dileğini aktardı.

Şehidin 9 kardeşine Aydın Üniversitesi'nden destek

ŞEHİDİN AMACI KARDEŞLERİNE EĞİTİMLİ BİR GELECEK SUNMAKTI

Diyarbakır Sur'da şehit olan Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak’ın en küçüğü 5, en büyüğü 23 yaşında 11 kardeşi var. Teğmenin abisi Kazakistan’da öğretmen, kardeşi de Hakkari’de devlet memuru olarak görev yapıyor. Teğmen Özatak, Ankara’ya getirtip kiraladığı eve yerleştirdiği 9 kardeşine eğitimli bir gelecek sunmayı hedeflemişti. Kardeşlerden öğrenim görmeyen 23 yaşındaki abla tüm kardeşlerine annelik yapıyordu. Şehidin gönüllü köy korucusu olan babası Salih ve annesi Zübeyde ise çocuklarının geleceği kararmasın diye onları Ankara’ya yollamış kendileri Hakkari'de kalmıştı.

Şehidin 9 kardeşine Aydın Üniversitesi'nden destek

"BU VATAN UĞRUNA CANINI VEREN ŞEHİTLERİMİZİN AİLELERİ HİÇBİR ZAMAN YALNIZ KALMAYACAK"

Şehit düşen Teğmen Abdulselam Özatak'ın 9 kardeşine eğitim desteği verecek olan İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, "Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve geleceğimizi hedef alan terör örgütlerine karşı gözünü kırpmaksızın canını veren şehitlerimizin geride kalan aileleri hiçbir zaman yalnız bırakılmamıştır. Gösterdiğimiz dayanışma ve kararlılık, teröre vereceğimiz en önemli cevaptır." dedi.

Şehidin 9 kardeşine Aydın Üniversitesi'nden destek