Şehir içi diye yola çıktı 6 ülke dolaştı

Şehir içi diye yola çıktı 6 ülke dolaştı

Belçikalı yaşlı kadın, Brüksel'deki tren istasyonuna gitmek isterken arabasının navigasyon cihazının bozulması sonucu 1500 kilometre yol yaptı.

6 ÜLKE DOLAŞTIĞINI SONRADAN ANLADI

Sabine Moreau (67) isimli kadın, bir arkadaşını almak üzere Solre-sur-Sambre'den Brüksel'deki tren istasyonuna gitmek isterken arabasının navigasyon cihazının bozulması sonucu kendisini yaklaşık 1.500 km uzakta, Hırvatistan'da buldu. Belçikalı Moreau, bir şeylerin yanlış gittiğini ancak 6 ülke dolaştıktan sonra Hırvatistan'ın başşehri Zagrep'te anladı. Kadın, normalde 60 kilometrelik yol için dönüş yolunu da hesaba katınca 3.000 kilometreye yakın bir yol kat etti.

NAVIGASYON ALETİNİ TAKİP ETTİ

Normalde de biraz dalgın olduğunu belirten Sabine Moreau, "Tüm trafik işaretlerini gördüm. Önce Fransa'da, sonra Almanya'nın Köln, Aachen, Frankfurt şehirlerinde. Ama hiç aldırmadım ve navigasyon aletinin gösterdiği yolda devam ettim" dedi. Yakınları, kadın ortalıkta görülmeyince polise kayıp ilanı yapmışlar.

5 hudut aşması, farklı dillerde trafik tabelaları görmesine rağmen 2 gün boyunca Belçika'da olmadığını idrak edemeyen Sabine Moreau adlı kadın, Hırvatistan'a kadar direksiyon sallamış.