Şehit Abdulhadi Yılmaz'a veda
AA

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Abdulhadi Yılmaz (23) için tören düzenlendi.

SİLAH ARKADAŞLARINDAN DUA

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında düzenlenen törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Şehit Abdulhadi Yılmaz'a veda

Şehidin cenazesi, helallik alınmasının ardından silah arkadaşlarının omuzlarında helikoptere taşındı. Şehidin naaşı helikopterle Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na, oradan da memleketi Hatay'ın Antakya ilçesine gönderildi.

Şehit Abdulhadi Yılmaz'a veda

Törene, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, kurum ve kuruluş temsilcileri ile silah arkadaşları katıldı.

ŞEHİDE MEMLEKETİNDE VEDA

Yılmaz'ın naaşı, Şırnak İl Jandarma Komutanlığında yapılan törenin ardından uçakla Hatay Havaalanı'na getirildi.

Şehit Abdulhadi Yılmaz'a veda

Şehit Abdulhadi Yılmaz'a veda VİDEO

Buradan alınan Yılmaz'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Antakya ilçesine bağlı Madenboyu Mahallesi'ndeki babaevine getirilerek helallik alındı. Şehidin babası Mustafa Yılmaz ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

TEKBİRLERLE GÖTÜRDÜLER

Omuzlara alınan şehidin naaşı, daha sonra dualar ve tekbirlerle cenaze namazı için mahalle meydanına götürüldü.

Şehit Abdulhadi Yılmaz'a veda

Yılmaz'ın cenazesi, İl Müftü Vekili Necati Şafak tarafından kıldırılan namazın ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Törene Hatay Vali Vekili Orhan Mardinli, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Hatay milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Abdulhadi Yılmaz'a veda

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)