Şehit Piyade Er Çakırdoğan için Siirt'te tören

Şehit Piyade Er Çakırdoğan için Siirt'te tören

Siirt'in Eruh İlçesi'nde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Er Enes Çakırdoğan için Siirt'te tören düzenlendi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, dün gece Eruh İlçesi'ne bağlı Bilgili Köyü üs bölgesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Er Enes Çakırdoğan için Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı'nda tören gerçekleştirildi.

3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, törende yaptığı konuşmada, vatanın bölünmez bütünlüğü, ülkenin milli birlik ve beraberliği uğruna en yüce mertebe olan şehitlik mertebesine yükselen aziz şehidi son yolculuğuna uğurlamak üzere toplandıklarını kaydetti.

Şehit Piyade Er Çakırdoğan için Siirt'te tören

"HAİN VE KARANLIK EMELLERİNE ASLA ULAŞAMAYACAKLAR"

Mübarek Ramazan Ayı'nda bölücü hain terör örgütünün yaptığı bu saldırıların, örgütün insanlık dışı ve iğrenç yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade eden Eken, ''Tüm milletimizin huzur ve kardeşliğini bozmayı hedefleyen bu hain saldırıları gerçekleştirenler bilmelidirler ki; hain ve karanlık emellerine asla ulaşamayacaklardır. Aziz Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı ve sabır diliyorum. Ruhu şad olsun'' ifadelerini kullandı.

Siirt Müftüsü Faruk Arvas'ın okuduğu duaların ardından şehit Piyade Er Çakırdoğan'ın cenazesi askeri uçakla memleketi Ankara'ya gönderildi.

Şehit Piyade Er Çakırdoğan için Siirt'te tören

Törene, Vali Musa Çolak, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Erikli ile askeri ve sivil erkan katıldı.